Førstkommende helg, 25. til 27. mars, går alle billettinntektene hos Museene i Sør-Trøndelag (MiST) direkte til Røde Kors sitt arbeid for befolkningen i Ukraina. Ukrainere i Norge vil samtidig få gratis inngang på alle MiSTs museer og aktiviteter. Det opplyser MiST i ei pressemelding.

MiST forteller at de ønsker å vise støtte til den hardt rammede befolkningen i Ukraina ved å bidra med det de kan.

«Den internasjonale Røde Kors komiteen (ICRC) gjør en viktig, men vanskelig jobb i Ukraina og nærområdene akkurat nå. De har personell, men trenger også økonomiske ressurser til det humanitære arbeidet. Det innsamlede beløpet vil, via Røde Kors, gå til nødhjelpsarbeidet i det krigsherjete Ukraina, til de som er på flukt i nærområdene og til flyktninger som kommer til Norge. Her i Norge jobber Norges Røde Kors for at mottakelsen av flyktningene skal bli best mulig. Norges Røde Kors fremhever viktigheten av integrering, og at barn skal få være barn, og MiST håper at åpne museer kan bidra til dette».

Førstkommende helg har museene planlagt flere aktiviteter som man kan delta på samtidig som man støtter en god sak, eller man kan besøke de faste eller temporære utstillingene.