Helsefagarbeiderklassen ved Hitra videregående skole og “Livsglede for Eldre” har i vinter hatt ni “Kjentmannsprøver» omkring på eldreboligene på Blåfjell i Fillan.

Postene ble satt ut i midten av november for å stilmulere beboerne til små trimturer omkring i bygningene. Ideen er hentet fra Kjentmannsprøven, og også på Blåfjell har postene fått navn etter ekte Kjentmannsprøve-poster som Blåskogskoghytta, Mørkdalstuva og Tonningen m.v.

Ved hver post var det lagt ut en trimbok hvor turgåerne kunne notere navnet sitt ved hvert besøk.

2926 besøk

Nå er trimbøkene tatt inn og navnene talt opp.

Lærer for helsefagarbeiderklassen, Karin Forsnes, kan fastslå at tillaket har vært en suksess.

- Postene har i løpet av vinteren hatt 2926 besøk. Det er tydelig at det har vært mange spaserturer omkring på Blåfjell i vinter, fastslår Forsnes fornøyd.

Sist uke var elever helsefagarbeiderklassen samlet med beboerne på Blåfjell for å feire innsatsen samt premiere de ivrigste.

Margit og Turid ivrigst

Og den aller ivrigste av dem alle er Margit Andersen. Hele 730 poster har hun signert i vinter. Ja, så ivrig har hun vært etter jakten på nye poster, at hun ofte har glemt igjen staven etter å ha notert navnet sitt i trimboka.

Margit har bare rosende ord å si om “Kjentmannsprøven”.

- Dette har vært artig. Jeg plages litt med føttene, og har godt av litt trim. Og ekstra hyggelig er det at de mange turene har gjort meg godt. Føttene er blitt bedre, smiler Margit som ble belønnet med en tursekk.

Stort dårligere er ikke Turid Meland. Hun har notert seg for 728 turer, bare to færre enn Margit.

- Det overrasker meg ikke, kommenterer Margit. Turid har jeg truffet ofte på mine turer langs korridorene her.

Etter Margit med 730 og Turid med 728 turer, fulgte Lilly Sandås med 594, Anne M. Lervåg med 311 og Gerd Dalen med 110 turer hver.

Turid Meland gikk hele 728 trimturer på Blåfjell.

Ny poster i vinter

Karin Forsnes er selvfølgelig fornøyd med at “Kjentmannsprøven” har aktivisert mange av beboerne, og på spørsmål om det var ønskelig med Kjennmannsposter også kommende vinter, var svaret fra beboerne et unisont ja.

- Dette vil vi ha mere av, var den klare beskjeden fra de eldre til helsefagarbeiderklassen.

926 00 483 Terje.Sandstad@hitra-froya.no