Musikk

Uke 24 starter med en trippelkonsert 13., 14. og 15. juni. Konsertene spilles på Frøya kulturhus, Meierisalen på Hitra og i idrettshuset på Mausund. Kulturskoleelevene har opptred mange ganger, i mange anledninger, men det er sjelden lærerne er i fokus. Det er nettopp det som skjer neste uke. Lærerne på Hitra og Frøya kulturskole har gått sammen for å lage en konsert utenom det vanlige.

- Temaet er 70-tallet, sier Jarl Mosand som underviser på Frøya kulturskole.

70-tallet er mer enn bare discodans og Donna Summers ”Hot Stuff” på Walkmanen. Tom Brendmo fra Hitra kulturskole lover at alle som hadde et forhold til musikk på 70-tallet vil finne sanger på repertoaret de liker .

Waterloo

Vennskapskonsert var det også i fjor, men denne gangen har kulturskolene utvidet og forbedret konseptet.

- Vi følte at Hitra og Frøya var litt langt fra hverandre, og fra før var vel det eneste vi samarbeidet om UKM, sier Brendmo.

Det ligger også andre tanker bak konserten. Lærerne er enige om at det er vanskelig å være en god musikklærer, hvis lærerne selv ikke vedlikeholder de musikalske ferdighetene. Målgruppen lærerne prøver å nå er ikke bare de som levde under Vietnamkrigen.

- Vi ønsker spesielt at våre elever tar turen innom konsertene. Det er viktig at elevene ser utøvende musikk, sier Mosand.

Lærerne har valgt en sang hver under 70-tallstemaet. Sjangrene spenner seg fra klassisk til rock, via blant annet pop og jazz. Brendmo og Mosand kan lokke med coverlåter fra blant annet Pink Floyd, The Carpenters og ABBA.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no