Den offisielle byggingen av kultur og kompetansesenteret starter klokken 11.00 fredag 1.mars. Prosjektledelsen har i den forbindelse invitert til gravefest på kulturhustomta.

- Det er kjempeviktig å markere milepæler, og vi ønsker at folket skal være med på markeringen en byggestarten av det gedigne samfunnsprosjektet som kultur og kompetansesenteret er. Vi forventer at det kommer 400 barnehageunger og skoleelever som møter opp med bøtte og spade på fredag, og vi håper at enda flere kommer. Derfor har vi måttet revurdere innkjøpet av boller og brus, sier Svein Jarle Midtøy, prosjektdirektør Frøya kultur og kompetansesenter.

Entrepenøren stiller i tillegg med gravemaskiner.

- Stjern stiller med gravemaskiner og rigger opp anleggsplassen. Sistranda vil da bli en gedigen byggeplass en god stund fremover, i følge Midtøy, som ønsker innspill fra folk på hva kulturhuset skal inneholde.

- Foruten videregående skole og blått kompetansesenter, skal senteret inneholde et kulturhus. Innholdet i det er ikke helt klart ennå, og vi ønsker å involvere flest mulig i å skape innholdet i kulturhuset. Vi er opptatt av at kulturen skal få en ny arena for folk i alle aldre, og vil ta innspill fra folket om hva de ønsker og forventer på alvor. Og da er det viktig at folk får være med og kjenne og ta på prosjektet, mener Midtøy.