Juryen har begynt letinga etter kandidater til Næringsprisen på Hitra for 2012. Prisen ble innstiftet i fjor og første gang delt ut under Hitterkvelden på vårparten. Vinner av 2011-prisen var Anton Fjeldvær ved Hitramat.

- Prisen legges opp på samme måte i år som i fjor, hvor en jury bestemmer vinner, blant innkomne eller egne forslag, og med utdeling på Hitterkvelden i april. Juryen består av ordfører, representant fra næringsforening, lokalavisa og banken, sier avdelingsbanksjef Einar Sivertsen i Sparebanken Hemne avd. Hitra Frøya. Han håper på mange innspill på kandidater.

Anerkjennelse til bedrifter og næringslivsfolk

Næringsprisen er et samarbeid mellom Hitra kommune og Sparebanken Hemne avdeling Hitra Frøya, og kom til etter innspill fra banken og erfaringene med tilsvarende prisutdeling i Hemne.

Premien er en innrammet diplom med juryens begrunnelse og en pengepremie. Formålet med prisen er å gi anerkjennelse til bedrifter, virksomheter eller personer som gjennom sin etablering/aktivitet bidrar til å utvikle eller styre næringslivet på Hitra, som det heter i statuttene.

Juryen skal blant annet vurdere kandidatenes utvikling innen kvalitet, markedsføring, service, profil og deres evne til å skape et positivt omdømmt for egen bedrift, bransjen og/eller for kommunen.

Også Frøya kommune har vært invitert på tilsvarende samarbeid, men foreløpig har ikke dette blitt noe av.

- Håpet mitt er jo at vi får en lignende ordning på Frøya også, sier banksjefen.

"Mr. Krabbe"

Fjorårsvinneren var «Mr. Krabbe», Anton Fjeldvær. Juryen la den gang følgende til grunn ved overrekkelsen:

- Prisvinneren har alltid vært, og er, en svært god Hitra-ambassadør. Han har også hatt evnen til å glede seg over andres suksess og initiativ. Selv om bedriften han leder har vokst seg stor, har han fortsatt med å delta på fellesarenaer for å dele og høste erfaringer, og bidra til å bygge lokalsamfunnet Hitra. Dette tyder på at samfunnsengasjementet hos denne mannen er stort. At hans bedrift er blant de ledende på Hitra i integrering og oppfølging av ansatte er derfor ingen overraskelse, enten de er snakk om såkalte gjestearbeidere eller fastboende hitterværinger, sa ordføreren, som også er juryleder, før prisvinneren steg opp på podiet.