Roger Sørensen påpeker at Hitra kommune allerede har lukket avvikene fra Mattilsynet som Hitra-Frøya skrev om tidligere i dag.

– Hitra kommune har gjennomført beredskapsøvelse og risikovurdert beredskapsplanen, understreker han.

Han forteller videre at Hitra kommune og driftsavdelingen har tatt dette på alvor og jobbet seg gjennom avvikene. Kommunen har nå derfor tre godkjente vannverk av Mattilsynet.

– Vi jobber kontinuerlig  med løsninger for ha et best mulig produkt til våre abonnementer. Slike reportasjer er med på å svekke vårt arbeide og omdømme uten at man kan kommentere dette, da man har løst disse avvikene for mange, mange måneder siden, sier Roger Sørensen i Hitra kommune.

Øvelse

Hele beredskapsapparatet i kommunen øvde i november på varsling og tiltak dersom det skulle oppstå alvorlige feil i vannforsyninga. Scenarioet og varselet som gikk ut  var at det er oppdaget alvorlige sykdomsutbrudd på grunn av smitte i Dolmøy vannverk.

LES SAKEN HER Kommunen simulerte alvorlig sykdomsutbrudd

Nasjonalt tilsyn

Mattilsynet gjennomførte i fjor et stort nasjonalt tilsynsprosjekt som har  undersøkt vannverkenes kontroll med ledningsnettet i Norge.

-Resultatene er nedslående. Det ble funnet avvik hos 4 av 5 vannverk, sier tilsynsdirektør Kristina Landsverk i Mattilsynet. Bare 94 av 491 vannverk hadde alt i orden. Avvikene gjaldt hovedsaklig mangelfulle rutiner og beredskap.

På Hitra og Frøya ble det også gjort undersøkelser. Her ble det funnet avvik både ved Hitra kommunes vannverk, Frøya kommunes vannverk og Hamarvik vannverk.