16. mai skal Frøya videregående skole overta sin nye båt. Skroget er bygget i Polen, og båten ferdigstilles nå på Bergen Group Skarveland i Hordaland.

Lokalavisa kjenner til at det skal være gjort initiativ til å få en kongelig dåp av den nye skolebåten på Frøya, men dette skal ikke være aktuelt. Men når kongeparet kommer til Innovamar med kongeskipet, vil også den nye skolebåten ligge der, og de skal få en omvisning ombord.

- Vi skal vise dem båten, og snakke om fiskeri, utdanning, sjø og båt, forteller rektor Bjørnar Johansen.

Han forteller også at det vil bli plukket ut elever fra samtlige programfag som får være ombord i båten når kongeparet kommer. Det blir også sendt invitasjon til Hitra videregående om å plukke ut to elever som får møte kongeparet.

«Fru Inger»

Den nye skolebåten vil få et navn som har lang historie på Trøndelagskysten: «Fru Inger». Den mest kjente båten med det navnet gikk i passasjerfart mellom Trondheim, Fosen og øyregionen i en årrekke, før den ble avløst av hurtigbåtene på begynnelsen av 70-tallet.

- Før «Fru Inger» var vi rettet sørover mot Kristiansund og mørekysten. Men med den båten ble vi knyttet til Trondheim. Ikke noe annet fartøy har hatt mer å si for utviklingen av den vestlige delen av Sør-Trøndelag. Så når vi kaller nybåten «Fru Inger», vil det markere denne linken. Skal skolen bidra til å utvikle kompetansen innenfor de blå næringene, er vi avhengig av å videreføre samarbeidet vi har med for eksempel universitetet i Trondheim, sier Bjørnar Johansen, rektor ved Frøya videregående skole.

Foto: Asgeir Johansen