- Vi ble enig om å snakke sammen etter valget om et samarbeid og det er vi enige om nå. Alle detaljene er ikke klare ennå, men vi er enige om mye, sier Bekken.

Rundt den 15.oktober, til det første formannskapet etter valget, vil mer være klart.

- Vil ha med oss en fra SV

Selv om Ap har rent flertall, ville de ha med seg SV. Dermed ble flørten før valget til et "giftemål" mellom partiene.

- Vi vil gjerne ha med oss en person fra SV i hovedutvalget for forvaltning. Det vil lette arbeidsmengden for oss og så tror vi at vi vil ha mye igjen for å ha et annet parti å diskutere saker med, mener Bekken, som selv skal bli varaordfører.

Berit Flåmo (Ap) fortsetter som ordfører.

- Jeg mener vi er enige i mange punkter som satsning på skole og helsetjenester. Vi i SV vil kjempe for en mer bærekraftig oppdrettsnæring, som vi skal leve av, men som tar hensyn til miljøet i større grad. Begge partiene vil også ta inn flere flyktninger fordi vi ser på dem som en ressurs for samfunnet, forklarer SV-lederen.

- Det eneste vi trenger for å ta imot flyktninger er boliger og vi har allerede noen under utbygging på Rabben, tilføyer Ap-lederen.

- Hvor mange flere flyktninger er det snakk om?

- Det vet vi ikke ennå, men det er viktig at vi som rik kommune tar vårt ansvar, sier Crozier.

Vil stanse vindkraftutbygging

- Hva slags saker vil dere i SV utfordre Ap på?

- Vindmøller har vi sagt nei til,fordi det er blitt enklere å hente ut fornybar vannkraft. Da trenger vi ikke å ødelegge naturen for å bygge vindmøller. Samtidig er det en avtale som er inngått for ti år siden som gir tillatelse til å bygge, som vi vil gjøre det vi kan for å stanse eller få endret.

- Rent juridisk har vi gjort forpliktelser som gjør det vanskelig å stanse det. NVE har fått konsesjon og forhandlinger pågår, kontrer Pål-Terje Bekken.

- Hva kan dere i SV gjøre i forhold til vindmøller?

- SV er klart i mot. Derfor mener jeg vi kan undersøke muligheten til å markere at vindmøller er uønsket i kommunestyret, men vi må selvsagt se på de juridiske følgene, svarer Crozier.

Sjekket ikke andre partier

Bekken avviser at det var aktuelt med noe samarbeid med andre partier enn SV.

- Det eneste partiet vi kunne ha samarbeid med utenom SV var nok Senterpartiet, men vi hadde ikke avtalt noe med dem og de tok heller ikke kontakt. Tonen mellom oss i valgkampen var heller ikke den beste, så det alternativet sjekket vi aldri ut.