- Vi var jo litt spent i utgangspunktet, selv om Valen er en veldig kjent og populær artist. Men da startskuddet gikk, kollapset hele billettsystemet. Der og da fikk vi en pekepinn på at vi nok hadde truffet blink.

Det sier daglig leder Håvard Dyrø i Frøya kultur- og kompetansesenter om opplevelsen da billettene til Kristian Valen-forestillinga ble lagt ut tidligere i år. Tre minutter etter salgsåpning brøt billettsystemet sammen. Det ordnet seg etter hvert, og billettene raste unna. Drøyt fire timer tok det før billettene til Kristian Valens "Fra Hillevåg til Hollywood" var utsolgt. Skåret i gleden var alle telefonene fra fortvilte frøyværinger og hitterværinger som ble for sent ute til å sikre seg billett. Derfor brukte Dyrø samme ettermiddag på å forsøke å få gehør for en ekstraforestilling, og fikk tommelen opp. Også disse billettene er solgt, hvilket betyr to fulle hus og over 600 solgte billetter nå på onsdag denne uka.

- Nå driver vi og planlegger hvordan vi skal ta imot alt folket, og gi dem en god opplevelse. Da billettsalget åpnet, fikk vi en del telefoner fra folk fra andre steder, så jeg regner med at det kommer en del tilreisende. Men hovedmengden er nok fra øyregionen, sier Dyrø.

Mia til jul

Kulturhus-sjefen har flere kultur-godbiter på lager utover høsten og fram mot jul. Selve Julekonserten med stor J er det Mia Gundersen som skal stå for. Det skjer søndag 13. desember.

- I 2014, dag kulturhuset var helt nytt og vi kom litt seint igang med bookinga, ble vi for seine med å få inn en julekonsert av en viss størrelse. Så i 2015 var vi tidlig ute og har vært så heldige å få tak i Mia og showet hennes "Jul for svingende". Mia Gundersen har satt av tid til kun ytterst få julekonserter, og vi har vært så heldige å få en av dem, sier Dyrø.

Kulturhussjefen forteller videre om nordnorske musikk-krefter som tilbys kultur-sultent publikum de neste ukene. 12. november kommer Knut Magne Myrland, mens noen dager senere, den 20. november, spiller Ola Bremnes i kulturhuset.

To nordnorske

Knut Magne Myrland er en nordnorsk country-/rootsinspirert vokalist, gitarist, komponist og tekstforfatter. Myrland var opprinnelig sjømann, men ble invalidisert etter en eksplosjonsulykke i Houston i USA på begynnelsen av 1970-tallet.

- KM Myrland var på Mausund for et par år siden og gjorde furore der. Det har vært en del etterspørsel på ham og vi fikk tak i ham til slutt. Han er veldig gira på å komme tilbake til Frøya igjen. Og han har med seg en gitarist som er veldig spennende, Jamie Moses, som har spilt med Queen, Jeff Beck og alle de store artistene, sier Dyrø.

Bremnes-konserten blir mer i visesjangeren. Den nordnorske musikeren kommer med ny plate nå i oktober før han legger ut på Norgesturne. Ola Bremnes er kjent som musiker, forfatter og trubadur og er bror av Kari Bremnes og Lars Bremnes.

- Sammen med sine musikere vil han presentere låter fra sin nye plate, men vi får også høre kjente og kjære låter fra hans fantastiske låtarkiv, forteller Dyrø.

Og som ikke dette er nok, så får barna og familiene sitt julepåfyll gjennom konserten med Rasmus og Verdense beste band den 22. november.

- Det er ikke rolige dager, nei. Det er fullt kjør, men vi liker jo å ha det sånn, sier Dyrø med et smil.

Lytter til publikum

Hva avgjør programmet på kulturhuset?

- Vi lytter jo til folk og prøver å sjekke ut alle artistønsker. Flere av arrangementene i høst er et resultat av at folk har bedt oss om å undersøke muligheten, sier han.

- Det går litt på tilgang, det går selvsagt på økonomi. Er det tilgjengelig og til en fornuftig pris, så kjører vi på. Men så er det også sånn at det er mye man kan ønske seg, så ønskene må stå litt i samsvar med virkeligheten. Men det er ikke dermed sånn at alt vi produserer skal være publikumssuksesser. Vi prøver også å vise bredde, og da må vi tenke litt utover det opplagt kommersielle og sikre.

- Dere traff på Valen, tydeligvis?

- Ja, og det er vi utrolig glad for. Og så må jeg nevne til slutt: Vi har begynt å ha kulturelle innslag i forkant av en del av arrangementene våre, og da henter vi inn lokale up&coming artister. Foran begge Valen-forestillingene kan publikum høre Angelica Andruskaite spille og synge i kantinerestauranten. Så da må publikum gjerne komme en liten time før.