Trondheim turmarsjforening (TTMF) arrangerer denne forsommeren Frøyamarsjen for andre gang, i samarbeid med Frøya turlag. TTMF arrangerte tur til Frøya og Titran i 2010, og det var en suksess, forteller foreninga. Etter invitasjon fra Frøya Turlag settes nå opp en tur igjen den 4. og 5. juli.

- Frøyamarsjen går denne gang på Uttian, og er lagt opp av turlaget. Det blir laget en pins for marsjen, med motiv fra floraen på Frøya. Vi går også Stabbenmarsjen på Titran, forteller TTMF.

Frøya turlag har også flere aktiviteter på gang.

- Spesielt for dette året er også at vi drar på tur ut av kommunen. Vi skal til en topp på Hitra, og vi skal skikkelig til fjells ei hel helg, forteller Gunhild Riiber i turlaget.

Til Mørkdalstuva og Snøhetta

Frøya Turlag har to medlemmer som har tatt turlederkurs gjennom Den Norske Turistforenign. Den erfarne friluftsmannen Martin Sæther blir turleder på turen til Dovre og Snøhetta, og også den som leder an til Mørkdalstuva fra Gryta.

- Martin er sertifisert grunnleggende turleder innen DNT sin turlederutdanning. Her skal altså vi frøyværingene gjøre en større søndagsdagstur til et av Hitras flotte og populære turmål, sier Riiber.

Helga 24.-26.juli blir det tur til Dovrefjell.

- Turen er beregnet for folk i grei form, men som kanskje gjør sin første skikkelige fjelltur under trygg ledelse av en turleder. Været vil være avgjørende for programmet, men hovedtoppen på Snøhetta er det greit å gå på dag to, såframt det ikke er for mye vind og regn, opplyser turlaget.

Se mer info på turlagets Facebook-sider. Følg også med i lokalavisas kulturkalender

Søndagstur

Allerede søndag denne helga er det også tur, til Vobsjøen innenfor flyplassen ved Flatval.

- Det meldes om vått i marka, men værvarslet gir håp om godt turvær. Det betyr at vi kan forvente oss å slippe regntøy nå på søndagen, forteller Riiber.