Allerede på torsdag denne uka dukker Alexander Rybak opp på Sistranda skole for å holde konserten som han egentlig skulle hatt rett før sommerferien. Den gangen ble han stoppet av dårlig vær.

UVÆRET STOPPET RYBAK, LES MER HER

Konserten er premien skolens elever får fordi de vant UNICEF-runden i vår.

- Sistranda skole vant en loddtrekning blant skolene som fullførte UNICEF-runden i vår og får derfor oppleve den populære artisten ”live” på sin skole.  UNICEF-runden er et løp der elevene bidrar til å samle inn penger til skoler i Afrika, forteller Hege Larsen, kommunikasjonsrådgiver UNICEF Norge.

Minikonserten med Alexander Rybak skulle egentlig vært avholdt siste uke før sommerferien, men da ble Rybak stoppet av været, og kunne ikke lande med helikopteret. Nå har han greid å gjøre plass i programmet sitt til en ny konsert (ca 40 minutters varighet), og denne gangen har han ikke tenkt å ankomme Frøya luftveien.

SJARMERTE 1.000 PUBLIKUMMERE I HAVGAPET, SE VIDEO PÅ HF-TV HER

- Hittil i år har 71 skoler landet rundt samlet inn over 1,2 millioner kroner gjennom UNICEF-runden. Det er nok til å bygge 17 landsbyskoler, kurse 34 lærere og utstyre over 1000 elever med skolemøbler og skoleutstyr. I tillegg avholder mange skoler UNICEF-runden utover høsten, mange i forbindelse med FN-dagen 24. oktober. Derfor vet vi ikke hvor stort innsamlet beløp blir i år, sier Larsen.