Både levende fisk, krabbe, sjøstjerner og kråkeboller ble tatt opp i karet
Både levende fisk, krabbe, sjøstjerner og kråkeboller ble tatt opp i karet.
Spennende med fisk i karet.
Også fanget fisk fikk litt kjærlighet før den havnet i fiskegryta.
- Se på denne fine sjøstjerna, sa Karine.
Denne gruppa står for filetering av fisken som skal i suppa
Nystekte rundstykker hører med til fiskesuppa.
Det røres nøye så det ikke svir seg i bunnen.

I uka før høstferien arrangerte Strand oppvekstsenter sjøuke. Elevene fikk både lese om, fange, kose og smake på fisken i løpet av sjøuka.

Årlig tradisjon

Dette er andre året det arrangeres sjøuke ved oppvekstsenteret.

- Dette har vært en suksess og vi planlegger å gjøre denne uka til en årlig tradisjon, forteller lærer Lise Jakobsen

Kosesyk knurr

Og elevene beviser med hele seg at det er stas å bli nedre kjent med sjøen og livet i den. Ved sjøkanten står et stort kar hvor levende fisk, kråkeboller og sjøstjerner tas nærmere i ettersyn. Særlig får en kosesyk knurr mye oppmerksomhet fra ungene. Fisken er stadig oppe ved vannoverflata for å få en klapp.

Mens de minste elevene bruker tiden i fjæra til å rote etter tanglopper og kose med fisk, får de eldste trinnene bli med på fisketur, filetere fisk og lage fiskesuppe til hele skolen.

Sjøquiz

Noen elever var også å finne i klasserommet hvor de leste seg opp på fisk og sjøliv. Lærerne hadde laget en quiz for elevene, og jentene lokalavisen snakket med var ivrige etter å besitte mest mulig kunnskap før quizen.

Vilde Marie Kjervågsun Rossvoll, Angelica Andersson og Irja Nodland i femte klasse leste engasjert på nettbrettet.

- Dette har vært en artig uke. Vi er av og til på sjøen på fritida, men det er topp å få bruke skoletida til dette. Det går ikke an å være for mye på sjøen, sier jentene samstemte.

Elevene har også fått bli med på havbruksutstillinga ”Ægir” og på bedriftsbesøk hos Lerøy.