Elektroinstallasjonsfirmaet El-Konsult har holdt til i lokaler på Vikstrøm på Hitra siden 2007.

Nå bygger de nytt, og flytter til næringsområdet mellom Frøyatunnelen og nybrua på Dolmøya.

- Vi regner med å starte gravearbeidet over neste helg. Da er vi i gang. Stålkonstruksjonen til bygget er ferdig produsert, og det er et mål om å ha tett bygg til jul. Innflytting håper vi å få til først i april, sier styreleder Erik Knutshaug.

Stor tro på øyregionen

Han forteller at nybygget blir på 750 kvadratmeter, og vil koste rundt 12 millioner kroner nøkkelferdig.

- Det nye bygget blir vel tre ganger større enn de lokalene vi leier i dag, som vi har vokst oss ut av. Vi var seks ansatte da vi flyttet til Vikstrøm, mens nå er vi 27. Selv om vi for noen år siden fikk leid til mer areal av utleier, er det fortsatt en utfordring med plassen.

- Med det nye bygget vil vi få alt under samme tak, og slipper containere og utelager. Det vil også bli bedre arbeidsmiljø for de ansatte med mer lagerplass, større garderober og flere kontorer. I tillegg tror vi de ansatte vil identifisere seg mer med et nytt bygg som er bedre tilpasset den driften vi har.

- Vi har stor tro på øyregionen og at det fortsatt vil bli mye vekst og masse oppdrag. Derfor tror jeg det er rett å investere i fremtiden. Og lokaliseringen er midt mellom kommunesentrene på Hitra og Frøya. Det er mest sentralt for oss, da vi gjør mye jobb i begge kommunene, sier Knutshaug.