hitra-froya.no har en daglig dekning på 74 %, som betyr at mer enn sju av ti over 18 år leser nettavisa vår en eller flere ganger i løpet av hver eneste dag.

Det viser undersøkelsen Norfakta har gjennomført blant øyværinger i august-september.

Unike tall

Jarle Gulbrandsen, prosjektleder og daglig leder i Norfakta, setter tallene i sammenheng;

Ingen av de naturlige konkurrentene i øyregionen er i nærheten av samme dekningstall; landets største nettavis vg.no har for eksempel en daglig dekning på 43 prosent på Hitra og Frøya.

Og Norfakta, som måler nettrafikk over store deler av landet, har så langt ikke sett lignende tall som de som kom fram da hitra-froya.no ble målt for få uker siden.

-Vi har så langt ikke målt noen aviser med høyere daglig dekning, sier Gulbrandsen.

- Unikt

- Vanligvis vil vi karakterisere en daglig dekning på 50% som god og 60% daglig dekning som svært god. En daglig dekning over 70% for en nettavis er unikt, sier han.

I tillegg leser også øyværingene helt sikkert også andre nettaviser, legger Guldbrandsen til.

- Dette viser at befolkningen på Hitra og Frøya ligger meget langt fremme når det gjelder å holde seg orientert om nyheter på nett.

Ikke mange har lyktes like godt

Styreleder i Hitra-Frøya lokalavis AS og direktør for Lokale mediehus i Adresseavisen AS, Henning Johansen, sier mediehuset Hitra-Frøya med disse lesertallene viser at lokalaviser kan nå like godt ut på mobil og web som med papiravisa.

- Dette skyldes at lokalavisa har et team av ledere og ansatte som våger å være i forkant av utviklingen, sier Johansen.

- Ikke mange lokale mediehus i Norge har lyktes like godt som Hitra-Frøya. Dette gjør oss styrket i troen på at lokalaviser kan greie overgangen til en enda mer digital fremtid, sier han.

Tallene forplikter

Redaktør Bjørn Rønningen syns selvsagt at resultatet er kjempehyggelig.

- Tallene er jo selvsagt veldig hyggelige i seg sjøl, og viser at vi er på rett vei mot å skape ei lokalavis også på nett, at vi er blitt det samlingspunktet for øyværinger som vi ønsker å lage, sier Rønningen.

- Det viktigste er likevel tilbakemeldinga om at nettavisa vår tydeligvis betyr så mye for mange hver eneste dag. Så vi takker så mye for den tilliten, samtidig som det forplikter oss til fortsatt å levere varen - hele tida, hele døgnet - også i tida framover, sier han.

Undersøkelsen viser også at 85% av øyværingene leser hitra-froya.no hver uke, og at 98% av øyværingene leser hitra-froya og/eller papiravisa hver uke.