Aquevitt Gravet Lakseloin med Østens Krydder & Tare (Havtrøffel) fra Vidar garnvik og Garnviks røkeri er klart for delfinalen i Det norske måltid. Det ble klart da årets delfinalistene i denne nasjonale konkurransen ble bekjentgjort.

Det er gått bare få uker siden juryen gikk av hengslene i skryt over produktet frøyværingen leverte til juryering under Trøndersk Matfestival i Trondheim. Da sa juryen om denne gravlaksen:

- Årets vinner synes vi – uten å ta munnen for full – er i verdensklasse. De har hatt en bratt og god læringskurve, med et etter hvert ganske stort spekter. Årets produkt var ikke bare fantastisk godt – det så veldig delikat og innbydende ut, og var lett å selge, het det i juryens begrunnelse, som besto av Arve Tokle (Hornemansgården), Lars Erik Vesterdal (festivalkokk / NordØst) og Mikael Forselius (Hotel Britannia).

Det norske måltid samler matleverandører fra hele landet og konkurrerer innenfor sjømat, bakst, øl, sider, kjøtt, grønt, meieriprodukt, ost og godbit. Utover høsten holdes det delfinaler i flere norske byer før finalistene plukkes ut og blir kåret i Stavanger på nyåret. Garnvik Røkseri deltar i delfinalen i Tromsø 22. september.

Se alle delfinalistene her

Øyregionen har hatt flere produsenter som har gått helt til topps i denne konkurransen.