Det er mange måter å sykle på. Mopedisten er jo også aktiv og kommer seg ut og opp til fjells, men syklistene får trent... :-)

Selv har jeg trent aktiv på sykkel i over 20 år og finner stor glede og rekreasjon med dette. Synes det er en god måte å få luftet både kropp og hode på!

Lidenskapen har gitt meg mange gode opplevelser rundt omkring i Norge, men også i Tyskland, Østerrike og Italia.

Deltakelse på turritt rundt Trondheim, Birken, Trondheim-Oslo, Frøya og snart Hitra har det blitt på veien.

Likevel er det først og fremst gleden av å kunne nyte den flotte naturen på Hitra som for tida er min viktigste drivkraft til å bruke sykkelen.

På mange måter kan det være enklere å komme i gang med sykling enn løping. For en kraftig kropp vil det også være mer skånsomt for leddene. Det vil være særdeles viktig at sykkelen er riktig tilpasset og innstilt. Uavhengig av hvor mye sykkelen koster er nok det regelmessige vedlikeholdet av sykkelen av stor betydning for sykkelgleden! Start med lett belastning, få fart på føttene, kjøp ei god sykkelbukse og stell godt med baken.

I media så vi senest sist helg en reportasje om en som hatet syklister. Her på Hitra opplever vi som bedriver denne idretten også farlige situasjoner.

Med dette oppfordres alle bilister til å vente med å passere en eller flere syklister til det ikke er motgående trafikk.

Norge har dessverre blitt internasjonalt beryktet for dårlig, farlig behandling av syklister i trafikken.

Jeg har tatt initiativ til å sette fokus på at Hitra kan bli ei sykkelvennlig øy! Rådmannen har gitt positiv tilbakemelding med tanke på et slikt utviklingsarbeid.

Til neste vår ser jeg for meg å starte opp med sykkelaktivitet med faste ukentlige treff for barn, ungdom. Flere ildsjeler søkes og bes ta kontakt med undertegnede.

Geir Erling Nilsberg

Spesialist allmennmedisin

og psykiatri, Hitra legekontor