Lokalavisa gjennomfører intet mindre enn to større lanseringer på denne dagen. Det er litt tilfeldig at de er sammenfallende i tid, men viser at det skjer mye i mediebransjen for tida og at lokalavisa legger store ressurser i å tilpasse seg hvordan dere vil ha lokalnytt presentert.

Nye God Helg

For deg som leser papiravisa (eller den samme versjonen gjennom eAvisa på PC-en) er den synlige endringen i dag å finne på God helg-sidene våre. Det er nå tre år siden vi endret design og sammensetning gjennom hele avisa. God Helg-sidene ble den gangen ikke berørt i særlig grad; Det blir de nå.

Ut fra den kunnskapen vi har om leserne av lokalavisa og hva dere foretrekker, har vi komponert nye God Helg. Og vi gjør det i viten om at lokalavisa på papir vil stå meget sterkt i øyværingenes bevissthet i uoverskuelig framtid.

Mye blir med videre, noe forsvinner, nye ting kommer inn og noe forsterker vi. Målet er å gi sidene et luftigere preg og et mer «framoverlent» uttrykk med utvalg av tema vi håper og tror øyværinger vil kjenne seg igjen i.

Nye spalter og spaltister

Vi beholder selvsagt hovedreportasjen, hvor journalistene har vært ute for å møte spennende mennesker og miljøer på Hitra og Frøya. Fra i dag innfører vi også fotoreportasjen som fast innslag, hvor historiene hovedsaklig skal fortelles ved hjelp av bilder og små, korte tekster.

Helgepraten løfter vi fram. Det samme skjer med våre eksterne spaltister i «Fra sidelinja». Det er ikke uten grunn; spaltistene våre kåserer ukentlig over ulike tema - noen med humor eller mer saklig grundighet, andre med en underfundighet eller filosofisk innfallsvinkel. Fellesnevneren er hverdagslige betraktninger som vi får tilbakemeldinger på at dere lesere vil ha mer av inn mot helga.

Verdt å nevne her at vi har fått to nye spaltister med på laget. To spennende navn og ansikter - ett fra Hitra og ett fra Frøya - kommer tilsyne i «Fra sidelinja» de nærmeste ukene. Men aller først en god gammel kjenning i Bjørn Nilsen.

Vi håper du vil like nye God Helg og kan bruke sidene til pause og påfyll og som avkobling fra den mer heseblesende nett-hverdagen.

Mobiltilpasset versjon av nettsidene

Nettopp ønsket om å holde seg kontinuerlig oppdatert på lokale hendelser og avgjørelser til enhver tid, ligger bak lanseringen av den mobil-tilpassede versjonen av hitra-froya.no i dag. Dette for at vi skal kunne være tilstede med det beste og viktigste fra øyregionen uansett hvor du som leser befinner deg.

Bruken av internett på mobilen har økt kraftig etter at smarttelefonene gjorde sitt inntog. Google anslår at halvparten av klodens befolkning vil ha tatt i bruk en smarttelefon i løpet av 2015. En vanlig nettside er som regel ikke særlig mobilvennlig, og dette tar vi konsekvensen av og lager nettnyheter som lett og oversiktlig kan leses på mobiltelefonen. Ved frokosten, på bussen, i lunsjpausen, i bilkøen, på nattbordet ...som det heter i reklamen.

Dette er et teknisk løft som ble mulig etter at vi sist høst flyttet hele vår digitale satsing over på ny teknisk plattform. Det ga oss nye nettsider, nå kommer altså mobilversjonen av disse. Og snart ruller vi også ut en våre nye webtv-sider.

Men først altså..: stress ned, ta fram kaffekoppen, scroll litt på mobilsidene  for å lese siste nytt før du tar fram papiravisa og møter Lisa, Erik, Omar og de andre i God Helg.

God helg!

Med vennlig hilsen Bjørn Rønningen, redaktør

Foto: Julie Reppe