Ungdomsbedriften ”Absolutt Hitra” ble avviklet rett etter skoleslutt i år, etter et godt år med arrangement for Hitraungdommen.

Daglig leder for ungdomsbedriften, Ask Ibsen Lindal(18), er fornøyd med hvordan bedriften har jobbet. Sju arrangement har de stelt i stand siden oppstart i fjor.

– Det har nesten ikke vært noen krangling i gruppa en gang, og det er ganske utrolig, forteller Lindal.

Populære arrangement

Etter oppmuntring fra lærerne på videregående, startet elevene i 2. klasse studiespesialisering ungdomsbedriften «Absolutt Hitra». Med mål om å skaffe nok penger til klassetur satte de i gang med friskt mot.

– Det har vært en del utfordringer, men vi har lært veldig mye underveis. Spesielt ettersom alt av regnskap og informasjon som meldes inn skal være helt korrekt, forteller Mari Sivertsen(18), styreleder i bedriften.

– Men det meste har gått veldig bra, og vi har nok også vokst gjennom denne jobben, tilføyer Lindal.

Elevbedriften har arrangert kystsurf og disco for barne- og ungdsomsskolelever. Responsen har vært god, og elevene mener det er viktig å arrangere slike aktiviter for ungdommen.

– Det var nesten 60 ungdommer med på den ene discokvelden, og vi får mange positivte tilbakemeldinger, sier Lindal.

Klassetur til Roma

Skolen har lagt opp til at elevene fikk jobbe pensumrelatert stoff inn i bedriften. Ikke minst norskfaget fikk de flettet inn i mange av oppgavene som må til for å få en bedrift til å gå rundt. Det meste av arbeidet er likevel gjort utenom skoletid, og elevene har lagt mye tid og arbeid inn i prosjektet. Det lønnet seg for klassen, som nå har nok penger til klassetur. Reisen går til Roma i september.

Lindal og Sivertsen håper andre klasser kan ta tak, og gjøre noe lignende.

Mari Siversten og Ask Ibsen Lindal er svært fornøyd med arrangementene de har laget gjennom «Absolutt Hitra»