Mannen skal ha vært i båt og ble meldt savnet i kveld da pårørende etterhvert begynte å bli bekymret da de ikke kom i kontakt med mannen.

Like før klokka 21.30 ble mannen funnet liggende livløs i vannet, og ved 22-tiden forteller politiet til Hitra-Frøya at mannens liv ikke sto til å redde. Politiet tror han har falt over bord.

- Han er bekreftet omkommet etter å ha ligget i vannet. Jeg vil ikke gå i detalj om personen ennå, siden det er pårørende som skal varsles. Men det er en voksen mann som er omkommet, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mannen skal ha vært i Husvatnet for å drive med noe arbeid. Da han ikke kom tilbake, dro pårørende til vatnet og fant båten tom. Trøndelag brann- og redningstjeneste ble varslet via politiet. Redningsetatene fryktet at mannen hadde falt i vannet og sendte derfor dykkere i helikopter fra Trondheim. Disse var ved halv ti-tiden på plass ved vatnet, som ligger på sørøstsiden av Hitra, mot Trondheimsleia.

- Vi har fått vite av politiet at det er snakk om en person savnet i et vann, og at han holdt på med arbeid i en båt, sa vakthavende ved Trøndelag Brann og redningstjeneste til Hitra-Frøya like før meldingen om funnet ble gjort. Det ble en stund forsøkt gjenoppliving, men mannens liv sto ikke til å redde. Lokalt brannvesen, politi og ambulanse ble også sendt til Husvatnet.

Foto: Torbjørn Grøtte/Adresseavisen