- Man leser og hører ofte om hvor vanskelig det er å ”bliprofet i eget land”. Hitra er i så måte et annerledes-land, for her ER detmulig å bli profet, også for en hitterværing, sier Bjørn Fjeldvær ved utestedetKnarren i Knarrlagsundet.

Knarren har investert tungt i pergola, som harutvidet utestedet betraktelig. Nå er det like varmt og lunt ute på terrassen,som inne. I tillegg har man lansert ”KulturKnarren”, som skal være etmangfoldig kveldstilbud på Knarrens nye storscene.

Over forventningene

- Det er ikke alltid like enkelt åtrekke folk utenom høysesong på Hitra, men responsen har vært overveldende.1600 betalende gjester fordelt på ti kvelder er over forventningene, og detbeste av alt: det er de lokale artistene som har trukket mest folk: CharlotteAudestad, BFFamily og Anders Jektvik har alene stått for halvparten avbillettvolumet! Sistnevnte trakk hele 450 publikummere på sin konsert,forteller Fjeldvær.

OgsåHopsjøbrygga på Melandsjø framstår som nyoppusset og med nytt konsept fra dennesommersesongen. Roy Angelvik, som drifter kjøkkenet, kaller responsen etteråpninga for et luksusproblem.

- Et luksusproblem

- Vihar fått litt av et luksusproblem, pågangen på matelskende gjester har vært såstor at vi rett og slett ikke har hatt plass til alle, spesielt nå i helgene, sierAngelvik. Han forteller om over 1000 gjester bare den første uka, inklusiveflere selskaper. Han oppfordrer gjestene til å ringe restauranten på forhånd for å bestille bord.

- Tilbakemeldingene så lang har vær kunpositive og det som er ekstra gledelig er at det er gjester fra HELE Hitra somkommer. På åpningsfesten var det også flere fra Frøya, sier Angelvik, mermotivert enn noen gang

Leder i Handelsstedet Hopsjø, Tom Skare, gleder seg også over tilbakemeldingene.

- Jeg er veldig stolt over at vi bare har fått positive tilbakemeldinger på de endringene som er gjort til årets sesong og ikke minst vår satsing på oppgradering av matkonsept og fasiliteter. Det har blitt lagt ned en utrolig mengde arbeid fra dugnadsfolk i bygda og lokalt næringsliv som har støttet opp om dette. Nå ser vi bare fram mot sommersesongen som står for døra, sier Skare.

Knarren har lansert konseptet "KulturKnarren" med god respons. The Trubadurs (Kåre Ottesen, Steinar Solberg, Gisse Sundli og Bjørn Fjeldvær) spilte sist helg.