- Vi opplever så alt for ofte at folk tar seg til rette på gjenbrukstorget på Sistranda. Dette er frustrerende for de ansatte, da de må ta igjen mye arbeid i ettertid, samtidig som at det blir mye uforutsett bruk av tid og overtid, sier Grønningen til Hitra-Frøya

Renovasjonsselskapet Hamos ønsker å understreke at selv om det tilfeldigvis er ansatte nedom torget for å bytte container eller hente varer, så betyr ikke dette at torget er åpent og betjent.

- Åpningstidene er godt skiltet

- Vi har fokus på service, kundebehandling, ryddighet og kvalitet på sortering. Alt dette blir umulig å gjennomføre når abonnentene kommer til alle døgnets tider - gjerne når det ikke er folk der i det heletatt. Det er klart at noe av årsaken kan legges til at bom og grind litt for ofte står åpen, men dette er på grunn av maskinarbeid i området og at biler kjører igjennom torget vårt. Uansett så er åpningstidene godt skiltet og opplyst på HAMOS sine hjemmesider, sier Grønningen.

Konsekvensene:

Han lister opp konkrete konsekvenser av at folk tar seg tilrette:

  • Småelektrisk kastes bare oppå hvitevarene som står utenfor containeren

  • Vinduer legges oppå, eller ved siden av eternittpallene (som også lagres ute).

  • Ruter knuses, enten av folk som leverer, eller av andre som er innom på sene kvelder/natt. (Hærverk ?)

  • Vi kan finne igjen malingsrester og oljekanner i papircontaineren

  • metallavfall i treverket

  • Bilbatterier satt inn i hageavfallscontaineren

  • Kjøleskap/komfyrer og forskjellig elektrisk avfall lempes av utenfor bommen ved info skiltet med åpningstider osv..

- Vi føler vi må si fra

- En ansatt fortalte at "Vi føler dette er unødvendig frustrerende og umotiverende, når man må bruke tid på å rydde opp etter slike hendelser", forteller Grønningen, som mener HAMOS har svært motiverte, serviceinnstilte og dyktige medarbeidere.

- De bruker masse tid på opprydding etter folk uten å klage, men nå har det gått så langt at vi føler at vi må si fra her, sier han.

I fredagens utgave av Hitra-Frøya (papiravis og eAvis) kan du lese at HAMOS har vurdert kameraovervåkning av hyttecontainere i øyregionen for å få bukt med misbruk. (Den digitale utgaven kan kjøpes og lastes ned her til pc, lesebrett og mobil)

Gjenbrukstorget på Sistranda (arkivfoto)