Standen «Aqua Trøndelag» er den største standen på oppdrettsmessa AquaNor. Bak Aqua Trøndelag står Nord- og Sør-Trøndelag fylkeskommuner sammen medrundt 50 utstillere.

Onsdag serverte ordførerne smaksprøver på laks. Mange benyttetmuligheten til å få en godbit. Mange av disse var utenlandske gjester som gaanerkjennende nikk til smak.  Seansen blepreget av god stemning, latter og brede smil både blant publikum og gjestersamt  «servitørene».

Kontakter og forum

En av “servitørene” var Frøya-ordfører Berit Flåmo. Hun mener deter viktig å delta på en slik messe.

- På denne måten får vi et godt innblikk i hva som skjer i næringen. Det er viktig med tanke på videretilrettelegging  og planlegging, menerhun.

Oppdrettsmessa har også blitt brukt til å knytte kontakter.

- Vi har bl.a. blitt nærmere kjent med Sintef Havbruk, Aqua Groupog Aqualine der vi har diskutert den videre utviklinga av næringa og hva somskal til for at vi skal befeste vår posisjon som en av verdens ledendehavbruksregioner.

Berit Flåmo forteller at blitt enige om å danne et forum den mankan diskutere viktige havbruksspørsmål. Flere bedrifter har allerede gittpositive tilbakemeldinger på dette initiativet.

–  Målet må være at detteforumet blir handlingskraftig. Samtidig er det viktig å ha samarbeid medTrondheim og miljøet som finnes her, sier en travel Frøyaordfører som melder ommye folk på messa.

– Her er det utrolige mange utstillere og besøkende, Og standenvår er populær. Her kommer det stadig inn folk på besøk, forteller Berit Flåmo.