Skolegården var full av fremmøtte barn og elever som skulle se to måneders hardt arbeid bli til en ferdigmalt vennebenk, som ble offisielt åpnet for sitting i går.  - Vi hadde noen på skolen som ble mobbet og oppdaget ideen om vennskapsbenker på nettet. Vi bestemte oss derfor for å prøve den ut, sier Reinalda Gecaite (11) og Emina Handanagic (11), som går i sjette klasse på Sistranda skole.

- Kranglet om benken

Selv om det ble litt krangling i klassen om hvordan benkene skulle se ut underveis, er jentene godt fornøyd med det endelige resultatet.  - Vi håper jo at det skal være en benk hvor alle som føler seg litt utafor kan sette seg på. Når en setter seg der, skal en annen sette seg ved siden av og tilby seg å prate med den personen. Dermed skal ingen føle seg utenfor skolemiljøet håper vi.

Tredje skolen i Norge

En annen som var fornøyd var rektor ved Sistranda skole, Sissel Skoran.  - Vi synes det er kjempeflott at elevene har brukt denne trenden fra Pennsylvania i USA til å hjelpe sine medelever. Vi er vel den eneste skolen i hele Sør-Trøndelag, og den tredje skolen i Norge som har en slik vennebenk. Det er vi godt fornøyd med og håper flere skoler følger etter, forteller hun.

MOT-skole

Ordfører på Frøya, Berit Flåmo, var også tilstede for å prøvesitte benken. Hun mener det er viktig å bruke nye metoder i tillegg til flotte organisasjoner som MOT, for å bekjempe mobbing.  - Klassen har i god, gammel MOT-ånd gjort en fantastisk jobb med vennskapsbenken. At de gjør noe så enkelt med noe så vanskelig som mobbing, er virkelig inspirerende, uttalte en stolt ordfører.