Fra i morgen (fredag) ettermiddag og hele ti dager til ende vil Frøya være preget av alskens aktiviteter for store og små. Da er det endelig klart for Frøyadagan 2011, og programmet er fullt hver eneste dag framover.

LES OGSÅ: FLERE DETALJER FRA PROGRAMMET HER

Den første fredagen blir det åpning av kunstutstilling i Kysthaven og ikke minst Cabaret i kulturhuset. Medvirkende her er kjente fjes som Inga P. Grøtte, Roar Mauseth, Jan Otto Fredagsvik og Ellen A. Johansen. Lørdagen har fått overskrifta Sjøens dag, og denne dagen avsluttes med konsert med lokale ungdomsband samt blues-konsert i teltet.

Og det er her nevnte Pål Magnar Dahlø kommer inn. Som etternavnet avslører, har han aner fra Daløya på Frøya, men er bosatt i Hommelvik. Sammen med Kjartan Klingen, Geir Bertheussen og Bjørn Saksgård utgjør han bandet ”The Little Famous Grouse Band”. Bak disse navnene skjuler det seg noen av Norges fremste bluesmusikere.

- Bandet ble satt sammen nærmest ved et uhell i desember 2009. Jakta var laber og gutta hadde litt tid til overs. Da Ørland bluesfestival fikk høre om dette prosjektet, booket de like godt bandet inn. Dette viste seg å være så populært at flere mente at bandet hadde livets rett, forteller Dahlø til lokalavisa.

Bandet spiller akustisk og semi-akustisk blues og etter eget sigende med et godt glimt i øyet og en masse humor og ”sjiitprat” i god Bertheussen/Saksgård stil. Musikken er en blanding av låter fra utgivelser de forskjellige bandmedlemmene har vært med på, samt kjente versjoner fra bluesen og rockens verden.

Disse gutta er ikke ukjente for mange på Hitra og Frøya. Både Geir Bertheussen Bluesekspress og Little Andrew har i år etter år spilt konserter i området. - Det har liksom blitt en vane å sette kursen for øyene når det nærmer seg sommer, sier Dahlø. - Vi har mange gode minner og gode venner her ute.

The Little Famous Grouse Band er et prosjekt som gutta gjør utenom sine faste band. - Men det så stor glede i dette, både musikalsk og oss medlemmene i mellom, så det er vel verd å bruke tid på. Så får vi se hva mer som kommer ut av dette.

(Foto: privat)