Lakseregionen går sammen om barneaktiviteter på Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Kommunene og Lerøy lager for eksempel laksebarnehage. Barna får gjennom rebuser og filmsnutter lære om lokale matskatter. I teltet under matfestivalen vil store og små besøkende også møte en ordfører sammen med en ung kokk fra regionen i sommerjobb. Her kan barna lage en rett med sjømat fra lakseregionen inspirert av smaker fra hele verden.

– Dette samarbeidet er en del av prosjektet regionen har i tilknytting til at Trøndelag er European region of gastronomy i 2022. Vi har satset stort på samarbeid i Lakseregionen knyttet til året hvor vi feirer at vi har fått tittelen som europeisk matregion. Vi har jobbet med 4 hovedsatsningsområder i prosjektet; Kommunikasjon og omdømme, nettverk og samarbeid, laksedialogen og rekruttering. Barneaktivitetene på matfestivalen går under satsingsområdet rekruttering, hvor vi har ungdom i sommerjobb og håper å inspirere frem nye unge kokker gjennom spennende kokkelering, forteller Sandra Bergsnev i en pressemelding. Hun er prosjektleder Europeisk Matregion, Trøndelag Sørvest – lakseregionen.

Det er Regionrådet for Trøndelag sørvest som har valgt seg et felles navn; Lakseregionen. Dette omfatter området fra de rike lakseelvene i innlandet, kilenotfiske i fjordene til lakseoppdretterne ute i havet