Fra tirsdag kveld kan du se den flotte Kakelinnekonserten her på hitra-frøya.no

Strand SeniorBrass har laget førjulsstemning med sin tradisjonelle «Kakelinnekonsert» hvert år siden 1999. Korpset har øvd hele høsten med musikken til årets konsert, og har satt sammen et variert program med kjente og kjære nummer; spennende gjester, nye melodier, gamle klassikere og Prøysenfortellingen om Matja Madonna.

Så skulle viruset nok en gang sette stopper for den tradisjonelle julekonserten. De to konsertene i kveld (21. desember) er avlyst på grunn av nasjonale innstramminger.

Men den flotte videoproduksjonen som ble laget i fjor, vises fra tirsdag kveld her på hitra-frøya.no. Videoen blir tilgjengelig også gjennom jula.

Videoen blir klar mandag kveld og blir tilgjengelig for lokalavisas lesere gjennom jula.

Viser fjorårets film på nytt

I fjor laget Strand SeniorBrass filmen «En Annerledes Kakelinnekonsert». Da det ble kjent at konserten måtte avlyses i år også, bestemte korpset seg etter mange oppfordringer fra korpsets publikum, for å vise filmen på nytt.

Det var en tung avgjørelse å ta å måtte avlyse konserten, sier Kjell R. Sæther, leder i Strand seniorBrass. - Korpset har øvd på repertoaret til konserten i størstedelen av høsten. Vi har øvd inn flere nye nummer, og vi hadde flere nye lokale gjester på plakaten.

Kakelinnekonserten til Strand SeniorBrass er et høydepunkt for mange. - Da vi heller ikke i år kunne arrangere den tradisjonelle konserten, ble vi raskt enige om at vi ville vise fjorårets film på nytt, forteller dirigent Roger Lund Foto: Strand SeniorBrass

Årets høydepunkt

- Kakelinnekonserten er årets høydepunkt for oss, sier dirigent Roger Lund. De siste årene har de fylt kirka på Sandstad to ganger på kvelden den 21. desember. På det meste har vi hatt opp mot 400 tilskuere til sammen på den tradisjonelle konserten vår, fortsetter han.

- Blant vårt faste publikum er det mange som sier at det ikke blir jul uten kakelinnekonserten. Da vi konkluderte med at vi heller ikke i år kunne arrangere den tradisjonelle konserten. ble vi raskt enige om at vi ville vise fjorårets film på nytt.

Kjell R. Sæther og Roger Lund er henholdsvis leder og dirigent i Strand SeniorBrass. Foto: Strand SeniorBrass

Ordføreren med julehilsen

Det å lage film er et stort og langvarig prosjekt, sier Sæther. – Kakelinnefilmen opptok all vår tid høsten 2020. Vi var heldige som fikk med Maida Hals Eirheim som filmprodusent og Sverre Bøgh på lyd. Da vi i august 2020 bestemte oss for å lage film visste vi nok ikke hva vi gikk til, smiler Sæther.

Da regjeringen i begynnelsen av desember bestemte seg for å stenge ned på nytt, ble det ikke tid til å gjøre store endringer på filmen.

- Vi tok kontakt med ordfører Ole Haugen for å høre om han, på kort varsel, kunne lage en ny julehilsen, forteller Lund. – Haugen, sporty som vanlig, svarte ja. Det er vi svært glade for.

Korps har ingen aldersgrense. På Strand spiller barn, unge og voksne i alle aldre. Her er Rolf Olsen, korpset eldste, som fylte 80 år i 2021. Foto: Strand SeniorBrass

Film med variert innhold

De håper at filmen skal bringe julestemning til alle som vil se både små og store lokale bidragsytere, fortsetter Lund.

- Filmen inneholder et mangfold av kulturinnslag, korpsmusikk kombinert med solistinnslag, sang, dans, dikt og mye mer. Glade barn forteller om sine forventninger til jula og Hitras eldste, Kari Strøm, deler sine juleminner.

Strand SeniorBrass lover å komme tilbake med gode konsertopplevelser utover året 2022, sier Sæther.

-Vi planlegger å delta på kommunens kulturfestival i februar, vi er invitert til Hitterkvelden i slutten av april, og så vil vi presentere en flott, innholdsrik og koronafri Kakelinnekonsert om et år, den 21. desember 2022.

Kåre Hansen er en av de faste gjestene. Han framfører alltid O Helga Natt på kakelinnekonserten. Foto: Strand SeniorBrass

Filmen legges ut i kveld

Filmen «En annerledes kakelinnekonsert» legges ut på nettsida til lokalavisa Hitra-Frøya på selveste kakelinnekvelden, tirsdag den 21.desember klokka 18:00. Da kan alle se filmen når de selv måtte ønske det, i hele jula, og et stykke utpå nyåret.

- Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god jul, et godt nytt år, og god fornøyelse, avslutter Sæther og Lund.

Deilig er jorden synges alltid til slutt på Kakelinnekonserten. I filmen besøkes alle de syv kirkene på Hitra, her fra Sandstad kirke. Foto: Strand SeniorBrass