- Hva som er den vanskeligste scenen å øve inn? Det er helt klart den scenen når jeg dør. Å dø er ikke noe du gjør hver dag, akkurat, sier Thea Sæther som spiller Satine.

- Den er vanskeligst for meg, også. Da må jeg spille på hele følelsesregisteret, fra å være optimist til helt trist, sier Ole Kristian Hoseth som spiller Christian.

Thea og Ole Kristian har hovedrollene i årets frøyamusikal. Lørdag og søndag skal de spille ut det tragiske kjærlighetsforholdet mellom Satine og Christian.

Satine er kurtisane og stjernedanser på Maulin Rouge i Paris, og brikken i et spill for å berge økonomien til teateret. Hun er lovet bort til Hertugen, som vil investere i Moulin Rouge hvis han får gifte seg med henne. Inn kommer den naive og romantiske forfatteren Christian, som forelsker seg i Satine. Forelskelsen blir gjensidig, men allerede tidlig i forestillingen vil publikum skjønne at Satine er døende av tuberkulose, og at historien ender tragisk.

- Men det er jo først og fremst kjempearti, da, sier hovedrolleinnehaverne.

- Det er tross alt en livat musikal, men mye partymusikk som det er lett å synge med på, sier Thea.

- Det har blitt litt komplikasjoner med replikker og scener, fordi det er så mange forskjellige følelser som skal spilles ut, og så er stemninga blant oss så bra, sier Ole Kristian.

- Ja, der det skulle ha vært tårer, har det blitt latter i stedet, forklarer Thea.

Frøya videregående er kommet godt inn i sin prosjektuke, der alle har sine ulike oppgaver fram mot den store musikalhelga. Selve musikaltroppen hadde også øvinger både lørdag og søndag.

- Vi er godt i rute. replikken sitter, sier hovedrolleinnehaverne, som begge tror at også årets musikal vil bli en suksess.

- Det er så mange brae scener, at det nesten ikke går an å trekke fram noen enkelte. Og så er det brae skuespillere til de forskjellige rollene, sier Thea.

- I tillegg er det jo så mange stilige sanger, og så mye kjærlighet. Dette blir bra, sier Ole Kristian.