Det var trangt om plassen i lokalene til Ungdomsbasen da Hitra bibliotek holdt datakurs for nybegynnere. Tjue personer hadde fått plass og var ivrige etter å lære. Tema for dagen var grunnleggende opplæring i data og internett.

Svigersønnen fristet med datakurs

- Svigersønnen min har ymtet frempå flere ganger om dette kurset, forteller Solfrid Murvold.

Hun meldte seg på, men mener å ha en viss kunnskap ved PC-en fra før.

- Å bruke PC har jo tvunget seg frem etter hvert. Jeg betaler regningene mine i nettbank, og sender epost. Det jeg virkelig kunne tenkt meg å lære er å legge bilder inn i en tekst i et skriveprogram. Og å få lastet bildene fra mobilen inn på PC-en, forteller Murvold.

Populært over hele Trøndelag

Kursleder Frode Pettersen fra Fylkesbiblioteket melder om stor interesse for nybegynnerkursene. Han har reist rundt til flere bibliotek i Sør-Trøndelag og opplever fulltegnede kurs ved alle bibliotek han har besøkt.

- I går var jeg på Frøya bibliotek, i likhet med kurset her på Hitra var det helt fullt også der. Det ser ut til at det er et behov for slike kurs som vi ikke har vært helt klar over. Men samfunnet har jo også blitt mer og mer digital. En så dagligdags aktivitet som å betale regninger er nesten umulig å utføre om man ikke har nettbank. Og kommunene legger til rette for flere og flere tjenester via kommunens nettsider, sier Pettersen.

Nytt kurs på januar

Biblioteksjef Islam Hassan bekrefter at pågangen har vært stor til nybegynnerkurset i bruk av data.

- De 20 plassene til dette kurset ble fulltegnet nesten med en gang, og vi har enda flere på venteliste. Vi ønsker å starte opp et tilsvarende kurs i januar for å tilfredsstille etterspørselen, forteller Hassan.

Hitra bibliotek opplevde stor interesse for datakurset. Flere står på venteliste for å delta.
Solfrid Murvold ønsket å lære seg hvordan hun får bildene fra mobilen inn på Pc-en