Marte Sæther Ottesen (16) fra Knarrlagsundet er lokalavisa Hitra-Frøyas nye Ung-journalist på Hitra. I tillegg er Larissa Moen på Svellingen fra før vår Ung-journalist på Frøya.

Marte er 16 år og er elev ved Hitra videregående skole, hvor hun går førsteåret på studiespesialisering.

- Interessene mine går for det meste ut på musikk, hvor jeg skriver og spiller egne sanger, i tillegg til at jeg leser bøker og tilbringer en del tid på internett. Fritiden blir for det meste brukt på lekser, trening, musikk og venner, forteller Marte.

Glad i å skrive

Marte søkte på jobben da den ble lyst ledig nå tidligere i høst. Hun ble ansatt tidlig denne uka og er allerede i gang med skriving og fotografering; I fredagsavisa står hennes første intervju på trykk med en av øyregionens ungdommer.

- Jeg er veldig glad i å skrive, og kan fotografere. Jeg ønsker å studere journalistikk etter videregående, og har et sterkt ønske om å formidle med tekstene mine. I tillegg er jeg nysgjerrig og elsker å finne ut av ting, forteller Ung-journalisten.

Redaksjonen fikk et meget godt inntrykk av Marte under utplassering tidligere i høst. Det gjør at vi gleder oss over å ha Marte med på laget.

Tips Ung-redaksjonen på post@hitra-froya.no

Marte og Larissa skriver de faste Ung-intervjuene i lokalavisas God helg-seksjon, og vil også skrive om andre temaer som opptar unge.

Så har du et tips om hva Ung-redaksjonen bør ta opp, ta direktekontakt med dem eller via post@hitra-froya.no

LES FLERE SAKER OM ØYUNGDOM HER

Larissa Moen er lokalavisas Ung-journalist på Frøya