De første pappa-bildene er presentert i fredagsutgaven av papiravisa/eavisa. På farsdagen søndag vil vi ha enda flere.

VIL DU SENDE EN HILSEN TIL PAPPAEN DIN GJENNOM LOKALAVISA HITRA-FRØYA? Send oss et bilde av pappa, med hans navn og ditt eget navn + en liten hilsen.

Send på epost til post@hitra-froya.no eller mobilbilde med kodeord HF TIPS til nr. 2399

Hele fire av fem småbarnsfamilier feirer farsdagen, viser en ny undersøkelse i forkant av farsdagen til helga. Og å bake kake til far er en viktig del av merkedagen i Norge.

Andre søndagen i november feirer vi farsdag i Norge. Undersøkelser gjennomført av bleieprodusenten Pampers og nettstedet klikk.no i Norge og Sverige viser at familier i Norden liker å gjøre stas på fedrene sine. Nær 80 av småbarnsfamiliene feirer dagen som er dedikert pappaen.

Halvparten av de norske respondentene svarte at de baker kake eller gjør noe hyggelig sammen hele familien. Svensker, derimot, er ikke like opptatt av kake – kun 16 prosent sier de baker til farsdagen.

Kakesalget øker

Også kjøpekake er populært i Norge. Ikke alle har tid til å bake selv, og bakeriene merker at etterspørsel etter kake i anledning farsdagen har vært økende de siste årene. – I fjor solgte vi godt over 2000 kaker bare på farsdagen. Den store interessen har fått oss til å gjøre mer ut av merkedager som denne. I år har vi for eksempel hatt en tegnekonkurranse der vinnerbildet av «fars ansikt» tegnet av en liten jente kommer til å pryde en av årets farsdagskaker, sier Knut Hals i Baker Hansen.

Ulik praksis

Det er ikke bare på kakefronten at norske og svenske familier skiller seg fra hverandre. Over to av tre norske fedre får også servert frokost på sengen som en hyggelig start på dagen, mot kun en fjerdedel i Sverige. Svenske barn, derimot, er flinkere til å overraske pappa med selvlagde gaver. 65 prosent av svenskene oppgir at barna lager gaver til far, mens andelen i Norge er litt lavere på 60 prosent.