I slutten av mars i år, åpnet kafeen og konditoriet "Pikene på torget"  et nytt utsalg på Amfi Orkanger og der har de nylig ansatt en ny daglig leder, Lise-Mari Hammervik Elvenes (32) fra Frøya.

Hektisk start

- Jeg startet i stillingen som daglig leder den 1. september, så alt er ganske nytt enda, kan Lise-Mari fortelle lokalavisa.

- Det har vært ganske hektisk så langt for det er mye å sette seg inn i. Ikke bare med tanke på maten men også driften. Konditordelen er helt nytt for meg, men det er så klart veldig spennende å bli ny daglig leder her på Pikene på Torget Orkanger.

Variert arbeidsbakgrunn

Hammervik Elvenes forteller at hun er utdannet kokk i fra kokkelinjen på Ladejarlen videregående skole.

Førstegangstjenesten ble unnagjort i Forsvaret og etterpå var Lise-Mari institusjonslærling ved krigsskolen på Kuhaugen.

Deretter fulgte et år som restaurantlærling ved Druen på Solsiden.

I tillegg til at hun har begge fagbrevene innen kokkefaget har Lise-Mari jobbet 5 år med catering, hun har blant annet vært daglig leder ved kantina på næringsbygget Trekanten i Trondheim hvor omtrent 150-200 personer brukte kantina daglig.

All denne erfaringen, tar hun nå med seg videre i stillingen som daglig leder ved Pikenes avdeling på Orkanger.

Flyttet til Orkanger

Opprinnelig er Lise-Mari frøyværing, men hun har bodd i Trondheim i mange år.

- For to år siden flyttet vi til Orkanger, jeg og mannen min som jobber i Forsvaret på Ørlandet og våre to gutter på 7 og 1 år. Vi er ganske nyinnflytta enda, så noe av det som blir fint med jobben min på Amfi Orkanger, er å bli litt bedre kjent med plassen og folket som bor her.

Pikene på Torget har etablert seg godt i løpet av disse månedene og allerede blitt innarbeidet på Orkanger sier den nye daglige lederen.

Lise-Mari Hammervik Elvenes har en variert yrkesbagrunn, som hun nå tar meg seg videre inn i stillingen som daglig leder ved Pikene på Torgets avdeling på Orkanger.

Varierte oppgaver

Oppgavene til Lise-Mari som daglig leder kommer til å være ganske varierte.

- Det blir påsmøring og laging av varmmat, også har jeg ansvaret for de ansatte.

Her ved Pikene på Torget Orkanger har vi tre fast ansatte i varierte stillinger, også har vi tre unge vikarer i alderen 15-17 år. Det er dyktige jenter jeg har her ved kafeen, smiler Hammervik Elvenes.

- Hver mandag, onsdag og fredag kommer det kaker i fra Pikenes konditori på Hitra, til utsalget på Orkanger.

- Resten står vi for selv her på Orkanger og det er jeg som skal ta meg av alt som har med driften her å gjøre.

Kristine og Dina Lundberg fra Pikene på Torget på Hitra skal fortsatt levere konditorivarer til utsalget på Orkanger. Resten skal Orkanger-utsalget stå for selv. (Arkiv

Det eneste Lise-Mari har endret litt på, er på er varmmatsiden.

- Oppsmøringen og menyen til Pikene på torget Orkanger er litt annerledes enn den på Hitra, ellers har vi den samme hvetebaksten og de samme kakene. Det skal fortsatt gjenspeiles at dette er et Pikene på Torget-utsalg, men være litt annerledes også, sier Hammervik Elvenes.

- Det er litt mer kafé det vi har her på Orkanger og vi satser mer på småretter og ikke a la carte som det er på Hitra.

Det skal fortsatt gjenspeiles at dette er et Pikene på Torget-utsalg, men også være litt annerledes , sier Lise-Mari Hammervik Elvenes.

Øyværinger er hjertelig velkomne

Hammervik Elvenes har merket seg at det er en del frøyværinger og hitterværinger innom Pikene på Torget på Orkanger, og de ønsker seg gjerne enda flere.

- Selv om dere sikkert har vært innom Pikene på Hitra så er det vel verdt å komme innom oss på Orkanger også, for å se hva vi har å tilby her. Så stopp gjerne innom når dere drar forbi, dere er hjertelig velkomne.