Førstkommende lørdag 31.oktober, kjører nærbutikker over hele landet en felles kampanje kalt "Handle lokalt".

- "Handle lokalt" er en årlig kampanje som Merkur-programmet står bak. Det er eid av Kommunal- og moderniseringsdepartementet og er et utviklingsprogram for nærbutikker i distrikts-Norge, forteller kjøpmann Silje Bjørstad ved Joker Knarrlagsund.

Dette er første gangen at Joker-butikken i Knarrlagsundet deltar legger Bjørstad til.

- Gunnen til at vi er med på dette, er fordi vi vil sette fokus på hvor viktig nærbutikken er.

En møteplass

Det er mange fordeler med å ha en nærbutikk påpeker Silje.

- For mange er det viktig å ha en butikk i nærheten og i gåavstand, og her i Knarrlagsundet er den en møteplass for hele lokalsamfunnet.

Bjørstad sier også, at hun tror det ville merktes godt hvis nærbutikken hadde blitt nedlagt.

- Derfor er det viktig at nærbutikkene i distriktene brukes. Det er ofte mye fokus på pris, men med vi ønsker heller å sette fokus på de andre verdiene en lokalbutikk gir denne "Handle lokalt"-dagen.

Regionsvinnere

I oktober i år ble Joker Knarrlagsund i konkurranse med over 400 andre Jokerbutikker i hele landet, kåret til årets Jokerbutikk i region Midt og Nord.

- Det kom veldig overraskende på, smiler Bjørstad og forteller at utnevnelsen baserer seg på flere faktorer som kundeundersøkelser og driftsresultat.

- Det har vært tøft å drive butikken her i mange år, men nå vi har klart å snu trenden og butikken den går bra, så på lørdag blir det også en markering og feiring av at vi nylig ble regionsvinnere. Jeg er ydmyk og veldig stolt , og det er takket være den flotte gjengen vi har her ved butikken at vi har fått denne prisen.

Takker kundene

På lørdag vil det bli ulike aktiviteter for barna, det blir servert kaffe, vaffel og kake ved Joker Knarrlagsund. Det kommer også lokale matvareprodusenter som Garnviks Røkeri og Hitramat med smaksprøver, og trolig kommer Otto Utseth med forskjellig fiskmat, forteller Bjørstad.

- Det føles godt å kunne gi litt tilbake til lokalsamfunnet, når vi nå skal arrangere "handle lokalt" og da får vi takket de faste kundene våre for at de bruker butikken. Denne dagen vil vi også gjerne ha tilbakemeldinger fra kundene våre, på hva det er vi gjør riktig og hva de ønsker av nærbutikken sin i framtiden. Vi er her tross alt for kundene våre.