Navn: Ida Karoline Refseth Broholm

Alder:23 (snart 24)

Yrke: Politiker

Bor: Dolmøya

Sivilstand: Singel

Aktuell: Nyvalgt leder i Hitra Arbeiderparti

Beskriv deg selv med tre ord.

Engasjert, sta og positiv.

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

Spennende! Ingen dag er lik!

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

Tålmodighet! Når jeg setter meg et mål så vil jeg helst at det skal skje i morgen. Jeg må nok lære meg at noen ganger skjer ikke ting med en gang.

Hva gjør du om ti år?

Drømmeren i meg har vært på reisefot og besøkt mange land i verden. Realisten i meg håper jeg da har funnet ut hva jeg vil utdanne meg til.

Hva ser du på TV?

Jeg ser på litt av hvert. Favoritten de siste ukene har vært ”Kampen om tungtvannet”.

Hva lytter du til i bilen?

Det kommer helt an på humøret. Er jeg i godt humør kan jeg finne på å høre på ”Uptown funk”. Det er ikke helt sjangeren jeg hører på til vanlig, men det er virkelig en gladlåt!

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

Jeg er veldig glad i å prate, men jeg liker å tro at jeg er en god blanding.

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy? Hvorfor ham/henne?

Jeg tror jeg må gå for Torvald Stoltenberg. Den mannen sitter med så mange historier og erfaringer jeg gjerne skulle hørt.

Hva var den siste boken du leste?

Jeg er alt for dårlig til å lese bøker. Den siste tror jeg må være ”Samtaler” med Jens og Torvald Stoltenberg. En bok jeg anbefaler alle, uansett partitilhørighet.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Det må være besøkene til gammelonkelen min, eller onkel Johs som vi barna kalte ham. Han var like glad i oss som vi var i han, så dagene hos han var topp!

Hva serverer du når du får gjester?

Jeg hater å stå på kjøkkenet, så der prøver jeg å bruke minst mulig tid. Moussaka er kanskje den mest avanserte retten jeg serverer gjestene mine. Håper interessen for å stå på kjøkkenet øker når jeg blir mer voksen.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

Jeg synes Dolm kirke er den flotteste kirka vi har på Hitra. Naturen rundt er fantastisk. Der kan man se over til Hopsjøbrygga, og man kan bare nyte naturen og sjøen. Så ville jeg tatt de med for å se på de fine vindmøllene våre. Det er så mye flott å se i øyriket, så det er vanskelig å velge.

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

Jeg skulle gjerne vært på den nyåpna språkkafeen i Fillan. Jeg hører mange snakke så fint om den, så jeg vil oppfordre flere til å delta der. Ellers så vil jeg oppfordre øyværingene til å ta deg tid til hverandre. Skru av mobilen, prat sammen eller gå en tur.