Lokalavisa Hitra-Frøya har flere ganger skrevet om mye forsøpling ved Sandstad.

Her har HAMOS en hytterenovasjons container hvor det har ligget brukte bleier, matrester og fulle svartsekker utenfor containeren. Selv når den ikke har vært full.

- Håper den skal hjelpe [M1]

Lokale tips har foreslått både kameraovervåkning og døgnvakt på stedet, men HAMOS tror nå de har løsningen på problemet.

- Vi håper denne gjenvinningsstasjonen skal løse problemene vi har hatt blant annet på Sandstad, hvor det hoper seg opp med søppel av og til. Når først noen begynner å sette avfall utenfor containeren, gjør mange fort det samme. Helt sikkert fordi de tror det er fult, sier daglig leder for HAMOS, Trygve Berdal.

- Plasseringen er viktig [M2]

HAMOS daglige leder peker på det svære bygget som kommer opp ved pukkverket på Hitra. En omtrentlig ni meter høy bygning som er rundt 30x40 meter lang, og har blitt jobbet med siden mars i år.

- Vi prøvde å få en tomt som var nær sentrum av Hitra og som samtidig lå litt skjermet til. Her vil det bli tilrettelagt for rundt tjue forskjellige fraksjoner, slik at folk kan få kvitte seg med alle typer avfall, sier han.

- Hele stedet med tomta har kostet oss rundt 25 millioner, så det er en betydelig innvestering for oss, legger han til.

- Viktig at det er rent her [M3]

Hele stasjonen skal stå ferdig til starten av oktober.

- I dag er tomten naturlig nok preget av at det er et anleggsområde, men vi skal få ryddet opp, så det ser fin og nytt ut til da, så det blir ikke så mye sommerferie på oss, gliser Berdal lurt til arbeiderens latter.

- Ser det ryddig ut her, så vil folk skitne til mindre også, mener han.

- To vogntog med søppel [M4]

Den nye gjenvinningsstasjonen vil få utvidet åpningstider og være åpent to dager i uken og i tillegg hver lørdag i utgangspunktet.

- Er behovet større vil vi selvsagt sette inn mer ressurser, men vi forventer det blir mye brukt. To vogntog fulle av søppel blir fraktet bort fra øyregionen hver dag allerede, avslører Berdal.