Det er munter tone, høytidelig stemning med underliggende alvor i styremøtet til Tour de Frøya, på Nesset da lokalavisa stakk innom for noen dager siden.

– Tour de Frøya har i år gleden av å arrangere sitt sjette ritt, og mye har skjedd siden da vi startet, ler styreleder Heidi G Nielsen, mens hun vifter med hendene og ler av lappesystemet for tidtakingen i løpets spede begynnelse.

I år er første året det brukes en ekstern teknisk arrangør, som i år er Frøya og Hitra Sykkelklubb.

- Grunnen til dette er at vi ønsker å imøtegå de aktive syklistene og deres lisenser. Og for å kunne tilfredsstille reglementet til Norges Cykle Forbund, må vi ha en teknisk arrangør i år, forklarer Glørstad Nielsen.

Opp mot 1000 deltakere

Hvor mange påmeldte de venter til årets løp er det ikke så lett å få ut av dem, men skal man følge tallene fra tidligere år er det rundt 1000 syklister å vente under årets Tour de Frøya.

For årene tidligere, har løpet jevnt og trutt steget med 200 påmeldte i året, siden 2006 og i fjor var det hele 850 som ønsket å sykle rundt Frøya. Enten av ønske om en unik naturopplevelse, eller som en fin oppkjøring til årets sykkelsesong, for de mer ambisiøse. For er det en ting som er sikkert så er det at det er rom for alle, og at sikkerhet for alle er i fokus.

Ordføreren ville gi honnør

Det kommer stadig inn representant etter representant til det viktige møte. Og da alle ventede er kommet er de hele ni i tallet, og i midten sitter ordfører Berit Flåmo, som også vil vise sin interesse for det kystnære sykkelløpet som går av stabelen lørdag 19. mai.

- Ikke minst vil jeg gi min honnør til styret, for at de har klart å skape en så positiv opplevelse  som det Tour de Frøya er. Et løp som ikke bare er sentralt i henhold til folkehelsereformen, men som også er en prima måte og få se så flott vi har det på Frøya, legger den engasjerte ordføreren til.

Sikkerhet

Det er ikke helt uten grunn at det i år er lagt om litt på kjøreplanen,  og at Evelyn Pettersen fra Falck Ambulanse også er representert på møtet. For det har vært eksempler tidligere på at det kan gå ille for seg om man ikke tar høyde for alle faktorer som spiller inn når både barn, mosjonister, ambisiøse kvinner og herrer, samt profesjonelle sykelister alle skal få ei positiv helg på Frøya.

I år vil det i tillegg til ambulanse og Røde kors også være ambulerende dommere på mc, som alle har mulighet til å diskvalifisere fra løpet om noen ikke viser god sportsånd.  Det vil også være følgebil i forkant av gruppene som viser trafikken at det her foregår ritt, for veien vil ikke kunne bli sperret under løpet i år heller.

- Men vi vil oppfordre alle bilister som ikke absolutt trenger å kjøre, om å parkere bilen mellom 14:00 og 16:00 denne ene dagen, skytes det inn fra et samlet styre som ønsker å presisere at Tour de Frøya 2012 er et løp for alle fra fylte 12 år.

Spent på hva grendene får til

Etter det har gått sport i å samle den beste heiagjengen, vil det i år bli premiert hvilken grend som “gjør mest ut av” løpsdagen,  i den såkalte ”beste liv i løypa prisen”, pålydene 2500 skattefrie kroner til den beste grenda.

Alle startende får utdelt premien for sin deltagelse ved avhenting av drikke og startnummer. I tillegg til dette vil det bli trukket tre premier blant de lykkelige startende mosjonister, pålydende en sykkel verd 5000 kroner, ett halvårskort på treningsstudio verdi 2500,  og diverse sykkelutstyr for 1000 kroner.

- Så vi gleder oss veldig til å se hva grendene har funnet på i år, oppsummerer en spent Heidi Nielsen Glørstad.