Medlemmer i Gjæsingen velforening arrangerte den 30. juli søndagslunsj. Det ble et svært så vellykket arrangement med hele 118 gjester til bords.

- Det ble en kjempesuksess, stråler en av arrangørene, Merete Madsvåg.

Første gang

Merete Madsvåg forteller at styret i velforeningen bruker å arrangere fast lørdagskaffe sommerstid.

- Vi seniorene på Gjæsingen bestemte oss for at vi også ville organisere et arrangement, og for første gang gikk vi for en søndagslunsj ved gammelskolen - i forbindelse med båten som går til Halten. Folk som var med båten på en rundtur kunne på denne måten benytte anledningen til å besøke Gjæsingen på formiddagen og være med båten hjem igjen på ettermiddagen, samt bli servert litt mat underveis.

Velforeningen sørget også for kaffe og vaffel til de 20-25 nye besøkende som etter hvert kom til Gjæsingen etter at rutebåten var gått denne dagen.

- Det ble servert sjømat, laks og krabbe, karbonader, diverse annet pålegg, pølser til ungene og hjemmelagede fiskekaker. - Luksussøndagslunsj med andre ord!, legger fotografen Gunhild til. Foto: Gunhild Riiber

Supre tilbakemeldinger

Merete legger til at de ikke hadde de store ambisjonene i forkant.

- Vi regnet med at det kanskje ville komme rundt 30-40 personer, men det ble ikke akkurat slik vi hadde tenkt, nei, ler Merete hjertelig.

- Det var helt enormt, det bare ballet på seg. Vi måtte sende inn bestillinger til Frøya for å få bragt utover mer mat fredagskvelden i forveien, og tilbakemeldingene vi fikk i fra folket var rett og slett helt supre. Det var virkelig artig!

Det ble full bordsetning både inne og ute. Foto: Gunhild Riiber

En flott kortreist opplevelse

En av de som hadde tatt turen utover denne dagen var Gunhild Riiber. Hun var på Gjæsingen i anledning Frøya turlags opphenging av turkasser til blikjentprøven “Frøyavandrer”.

- Det ble en flott kortreist opplevelse, spesielt grunnet velforeningens arrangement med søndagslunsj, og det gode været, forteller Riiber som har sendt lokalavisa noen bilder i fra arrangementet.

Kari Haugen varter opp gjestene. Foto: Gunhild Riiber

Merete Madsvåg legger til at det er et aktivt miljø ute på Gjæsingen. Nylig har de arrangert sommerfest og snart er det den tradisjonelle krabbefesten som står for tur.

- Sist torsdag hadde vi dugnad på gjestebrygga vår, og på sommeren har vi issalg hver dag mellom klokka 13.00 og 14.00 noe som er fryktelig artig for ungene her ute.

Madsvåg sier hun ikke vet om de blir å gjenta sommerlunsjen, men at hun eventuelt håper at noen andre tar over stafettpinnen til neste år.