Neste lørdag  (22. april) er det nok en gang duket for dugnad på Dolm. Da samles store og små for å gjøre et lite krafttak i det vakre kulturlandskapet på Dolm.

- Dolmdugnaden er en tradisjon som har blitt gjennomført hvert år. Her har det kommet folk fra nærområdet, men også en del andre steds fra, kan Kirsten Kjørsvik fra Kystmuseet stolt fortelle.

I år håper hun det kommer enda flere folk

- Dette er en fin anledning til å gjøre seg kjent med området, og vi kan også friste med middag og kake til de gode hjelpere som stiller opp, opplyser Kjørsvik.

Pauseplass

Dolm er et aktivt brukt turområde, og de flere hundre år gamle trærne gjør Dolm til et av Hitras vakreste turområder. Nå skal det stelles i stand for sommeren.

Det er Kystmuseet som forvalter området, men håper også at lokalbefolkningen blir med på dugnaden. Målet er at Dolm prestegårdshage og det omkringliggende landskapet skal være en pauseplass for hitterværinger, frøyværinger, hyttefolk og andre tilreisende. Her kan en finne roen en vakker vårdag og ellers i året, ta med seg matpakken og finne seg en benk og bare la roen senke seg.

Piggfritt

Kirsten Kjørsvik forteller at hele området fra kirkegården og østover mot Kjerkvatnet er nå fritt for piggtråd, og det er satt opp grinder i sauegjerdet der folk lett kan komme inn i området.

Hitra Beitelag som Kystmuseet har avtale med, ser helst at hunder holder seg utenfor gjerdene, ettersom det nå går sauer med lam i området. Etter en stund med saubeiting, blir området igjen lett å bevege seg i også for folk.

Senere skal Åkervika, vest for fjøset få en ansiktsløfting. Også med hjelp fra sauene.

Dugnaden avholdes lørdag den 22. april.