Lørdag 17. oktober arrangeres det litauisk aften ved Knarren Kro i Knarrlagsundet.

Det litauiske kjøkken

Edita Gedrimiene er kjøkkensjef ved Knarren Kro og kommer opprinnelig fra Litauen.

Det var hun som fikk ideen om å stelle i stand en litauisk aften, for etter å ha servert retter for norske ganer i tre år syntes hun det var på tide å presentere det litauiske kjøkken også, forteller hun til lokalavisa Hitra-Frøya.

Som nordmenn spiser også litauere mye poteter. Men der hvor vi har potetene til maten bruker Litauen mye potet i sine retter. Potetball og potetpølse på baltisk vis vil stå på buffeen. Og selvsagt den tradisjonelle rødbetsuppen.

I tillegg vil litauiske musikere vil fylle lokalet med tradisjonelle toner.

Ønsker litauere og andre velkomne

- Det er få tilstelninger for øst-europeere her ute, og det er synd for det er mange som er bosatt på Hitra og Frøya, sier restaurantsjef ved Knarren, Tove Jacobsen.

Hun mener at et slikt arrangement i like stor grad er til for å ønske litauere og andre innflyttere velkommen til øyriket.

Det har allerede ryktes om arrangementet og Tove og Edita vet om flere litauere som bor i Trondheim, som har meldt sin ankomst.

- Arrangementet er åpent for alle, understreker de to damene som håper at mange, også øyværinger, tar turen til Knarren førstkommende lørdag.