Som lokalavisa har fortalt tidligere, har Frøya trafikkråd jobbet mye med å overbevise Atb om at deres forslag til sommerruter for øyrekka hadde store mangler.

Etter et møte mellom trafikkrådet og Atb sist fredag, har Atb gjort endringer på rutene som snart sendes ut til publikum, og som trer i kraft fra tirsdag 7. april.

Det er fire vesentlige endringer i forhold til ATBs opprinnelige opplegg. Dette er:

• Fergeavgang fra Dyrøya til Mausund og Lomsøya klokka 17.00 alle hverdager opprettholdes

• Ferga som tidligere har gått tom inn fra øyrekka på søndags ettermiddag (utenfor rute) er nå tatt inn i ruta. Det betyr at siste ferge fra Lomsøya (Sula) på søndager går 18.05, og fra Mausund 18.45.

• Det blir mulig å komme seg til Froan søndag kveld. «Frovær» går fra Dyrøya 19.45. Båten går også om sørværene.

• Avgangen til Halten på tirsdager er endret slik at den korresponderer med Kystekspressen. Dermed blir det mulig å reise kollektivt fra Trondheim og helt til Halten på en dag.

- Vi fikk inn noe, men absolutt ikke alt, så det er mer å jobbe med, sier Edvin Paulsen i Frøya trafikkråd.

Han forteller at man ennå ikke har gitt opp å få tilbake den såkalte Sularuta, tilbudet med direktebåt fra Trondheim og hele veien til Sula, i sommermånedene.

- Vi må ta en runde politisk, og se om kanskje Frøya kommune kan bli med på et prosjekt, slik at vi får båten i alle fall en del avganger utpå sommeren, sier Paulsen.