I forbindelse med en byggesak på sørvest-Hitra, tok Ingvar Klingenberg kontakt med kommunen for å få svar på spørsmålene sine. Klingenberg presiserer at han på ingen måte er i mot utbyggingen, men måtte få svar på noen aspekter ved prosjektet.

I forbindelse med saken fikk Ingvar Klingenberg et merkelig brev i posten 8. april, der en navngitt forening står oppført som angivelig avsender, men ingen signatur eller navn på hvem som faktisk har formulert det. Brevet er skrevet som følger, med noen skrivefeil:

“N.N. Forening

Ingvar Klingenberg

Kvenvær

”Hører at du din kverulant måtte levere inn klage til Hitra Kommune. At du skal protistere er vel ikke noe nytt for oss, men at du bakstikker ett årsmøte på denne måten er noe nytt.

Men dette er vel også måten dine kompiser i bygda også opererer på, feigheten er vel deres største kompetanse, og du har jo blitt en del av denne lavpannede gjengen. Skjønner at du ble støtt da ikke (N.N. Forening) forspurte deg! Skulle vel ikke bare søkt for rullestolbrukere men også lagt inn i søknaden at det også gjaldt for sterkt mentalt skadede personer, da hadde du vel følt at også du hadde blitt hensyntatt. Legger også ved en uttalelse som gi deg en klar beskjed.

Fy skam deg”.

- Kan bli politianmeldt

- Jeg synes vel brevet var ganske dumt, men det stikker litt også, forteller Ingvar Klingenberg, som tok kontakt med lokalavisa om det uvanlig krasse brevet.

- Hva kommer du til å gjøre med tanke på brevet nå?

- Det kan være aktuelt å politianmelde det, men jeg har ikke tatt noen beslutning ennå.

- Tar fullstendig avstand fra brevet

Lokalavisa har også vært i kontakt med styreleder i den navngitte foreninga. Han avviser at foreninga skal ha noe med brevet å gjøre. Styrelederen forteller at de hadde et møte om brevet, som de fikk tilsendt av Klingenberg.

- Vi fikk en kopi av brevet av Klingenberg og er kjent med innholdet i det. Det er ikke et brev som noen av oss har skrevet og vi tar fullstendig avstand fra det som står der. Det har vi også skrevet til Klingenberg i et brev.

- Hvorfor tror du brevet er adressert med din forening som angivelig avsender?

- Det var ingen signaturer eller navn i brevet, som det selvsagt ville vært om det hadde vært om vi hadde sendt ut et brev. Som sagt ville ingen forening som oss sendt ut noe slikt brev. For vår del er dette navnet kun en overskrift i brevet og har ingenting med hvem som har sendt det. Ellers har jeg ingen formening om hvem som har skrevet det, sier styrelederen.

- Klingenberg sier han vurderer å politianmelde hendelsen. Hva tenker du om det?

- Det står han helt fritt til å gjøre om han ønsker det. Fra vår side er saken avsluttet for lenge siden.