Lokalavisa har fått tilgang på en video filmet for noen uker siden på veien like ovenfor Stjernesenteret på Sistranda.

SE VIDEOEN PÅ HF-TV HER

Denne viser en ung mann som kjører vilt og skrenser med en traktor på snøføret, skriver Hitra-Frøya i tirsdagsutgaven. En person står på bak traktoren, og holder seg fast i veltebøylene mens sjåføren forsøker å få mest mulig skrens.

Politibetjent Torbjørn Sørlie ser videoen sammen med lokalavisa. Han kjenner til at mange unge bilførere fristes til å herje på dette viset når den første perioden med snø og glatt føre kommer. Men at noen holder på med traktor på denne måten midt i Sistranda sentrum er nytt for han.

- Dette ville ganske sikkert blitt førerkortbeslag. Særlig skjerpende er det at det står på en person. Slik kjøring med traktor er mye farligere enn med bil. Den har mye høyere tyngdepunkt, og hvis den støter bort i noe, skal det ikke mye til for at den velter. Og med en tung traktor, er det klart at skadepotensialet er stort, sier Torbjørn Sørlie til Hitra-Frøya tirsdagsutgaven.

I samme avis sier traktørføreren at det aldri var fare for at noen skulle bli skadet under kjøringen. – Vi har ikke kjørt slik så mange ganger. Det var bare denne kvelden, sier han.