Politiet fikk melding hendelsen kl. 21.47. Meldingen gikk ut på at en mann skal ha rettet en pistol i været og fyrt av et skudd i lufta inne på festivalområdet til Jorddunstfestivalen.

Mannen, som er utenlandsk, skal ha vært en del av en gruppe på 5-6 personer. Da politiet kom på stedet, fant de at meldingen medførte riktighet.

Mennene ble funnet igjen ved en bil kl. 03.36 inne på festivalområdet, og i førersetet skal politiet ha funnet et skytevåpen som det luktet krutt av. Politiet fant ut at det er en tåregasspatron som har blitt avfyrt.

Mannen skal ha forklart at han kjøpte skytevåpenet i utlandet for beskyttelse, og at han ikke visste at dette var ulovlig i Norge.

- Det er opprettet sak, og vil bli etterforsket, samt at våpenet ble beslaglagt, forteller operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Utover dette har det vært en relativ rolig avvikling av musikkfestivalen. Politiets operasjonsleder forteller at politiet klokken 03.00 natt til søndag fikk melding fra vaktene om at det begynte å bli amper stemning ved campen på festivalen. Det var norske og utenlandske borgere som ikke var helt enige, og skal ha hisset seg opp.

Politiet kom på stedet og fikk roet gemyttene.