Giedrius Piecys og Joanna Kilanowska startet begge på språkkurs sist uke. Giedrius som er fra Litauen har vært bosatt i Norge i 4 år. Han har kone og barn. Og både bor og jobber på Melandsjø.

- Når barnet mitt er glad, er også jeg glad, forteller han.

Han har en sønn på 4 år og forteller videre at det er viktig å forstå norsk slik at jeg kan følge han opp på best mulig måte.

Ønsker å bruke språket

Joanna er fra Polen og har bodd i Norge i over seks år. Hun bor på Fillan, har samboer og jobber på Marine Harvest på Ulvøya.

- Jeg ønsker å snakke norsk med venner og kollegaer på jobben. Jeg bor her og ønsker å bruke språket som er her. Når jeg for eksempel skal til banken ønsker jeg å snakke norsk, forteller Joanna

20 deltakere

Det er nå 20 deltakere som er i gang med å lære norsk. Hitra Voksenopplæring prøver en ny modell der en kombinerer kveldssamlinger med nettbasert undervisning. Hver deltaker får via nettkurset oppfølging på muntlige og skriftlige oppgaver av sin lokale lærer. Kurset går over fire måneder og de som ønsker det kan avslutte med norskprøve som er en offisiell eksamen i muntlig og skriftlig norsk.

Bedrifter har etterspurt en dokumentasjon på fullført norsk-opplæring og det er nå muligheter til å tilby dette lokalt. Nettkurset tilbyr 3 nivå: A1-A2-B1. Dette betyr startnivå til de som kan en del norsk.

Dagny Jensen og Synnøve Valmyr holder nettkurset nå i vår. De håper at dette kurset skal fungere godt for den enkelte, og synes det er spennende å være med på å prøve ut denne kursmodellen.