Nidaros trekkspillklubb i samarbeid med Frøya kultur- og kompetansesenter arrangerer markeringen av «Verdens trekkspilldag» fredag 6.mai.

Arrangementet holdes i storsalen i Frøya kultur- og kompetansesenter. Etter konserten blir det dans og servering.

Lang historie

Synnøve Solligård i Nidaros Trekkspillklubb forteller at «Verdens trekkspilldag» har en lang historie internasjonalt gjennom det internasjonale trekkspill-forbundet.

- Norske trekkspilleres landsforbund har gått i bresjen for en nasjonal markering av instrumentet og trekkspillmusikken. I hele landet blir det større og mindre markeringer både i det offentlige rom og i konsertsaler.

- Utmerket sted

- Vi synes at storsalen i Frøya kultur- og kompetansesenter er et utmerket sted for å ha et slikt arrangement. Gode sitteplasser, god lyd og lysanlegg og ikke minst kan man danse på parkettgulv, sier Solligård.

Hun legger til at senteret har stor takhøyde for ulike kulturuttrykk og at de gleder seg til arrangementet.

Nidaros trekkspillklubb er en klubb for trekkspillere og for folk som liker "live"-musikk. Formålet er å bidra utad med musikk humanitært og ved andre sammenhenger.

Klubben har to orkestre, Nidaros Trekkspillorkester og Nidarosingan. Sistnevnte spiller ofte på sykehjem, institusjoner og pensjonistorganisasjoner.

Hovedorkesteret har ved mange anledninger representert Trondheim utad, i konkurranser og konserter i både inn- og utland. Musikalsk leder er Hildegunn Johansen.

Hitra trekkspillklubb og Sistranda mannskor

- I tillegg til oss er det mange lokale musikere som kommer fra både Hitra og Frøya. Under konserten skal Nidaros trekkspillorkester bl.a. spille fellesnummer med Hitra trekkspillklubb. Man får oppleve stort trekkspillorkester, ca. 20 musikere. Vi har også et fellesnummer med Sistranda mannskor. Hva passer vel bedre enn «Skomværsvalsen»? Vi gleder oss til dette samarbeidet, sier Synnøve Solligård.