Den 6-årige St.bernhardshunden Nona forsvant fra sin familie i Barmfjorden nyttårskvelden.

En fortvilt matfar, Frank Köckeritz von Noack, var innom hitra-froya.no fredag ettermiddag, og ønsket å legge ut en etterlysning på våre nettsider.

- Vi og flere av våre venner har vært og lett etter Nona overalt i nærheten av Barmfjorden, men det er ingen spor etter henne. Jeg savner henne veldig, og ungene er lei seg. Hun var en del av familien vår. Men nå er hun borte, forteller Frank.

- Skremt av raketter

Han tror hun kan ha blitt skremt av fyrverkeri.

- Min datter hadde sluppet henne ut i hagen den kvelden. Hun kommer alltid tilbake,  og sitter foran verandadøra og venter på å få komme inn igjen. Men hun er redd for fyrverkeri, og jeg tror kanskje at hun ble skremt av raketter som ble skutt opp i forkant av nyttårsaften. Det er mulig hun løp av gårde og ble så desorientert at hun ikke klarte å finne veien hjem igjen, mener Frank, som var i middagsselskap hos noen venner da det skjedde.

Han forteller at ingen trenger å være redd for den store hunden.

- Hun er veldig snill og tillitsfull, og ingen trenger å være redd for å rope på henne, sier Frank.

- Er mer enn glad

Men like før vi skal publisere saken, ringer Frank.

- Noen ringte nettopp og fortalte at de har funnet hennet. Jeg er mer enn glad. Nå kan jeg nesten ikke komme meg fort nok hjem. Det blir vanskelig å holde seg til fartsgrensen, sier Frank på vei hjem til Barmfjorden og Nona.

Må lete videre

Et kvarter senere ringer Frank igjen, litt skuffet, men likevel glad.

- Jeg trodde de hadde fanget henne, men de hadde bare sett henne i nærheten av Hitralaks. Men nå vet jeg i alle fall at hun er i live. Nå har jeg fått alle vennene mine hit, og vi skal lete på hele halvøya til vi finner henne, sier Frank.