Randi Annette Enge (27) fra Mausund forteller at hun har fulgt med Hollywoodtreneren Cornelis Elander en god stund.

I form med Cornelis

Cornelis skrev i fjor på sin hjemmeside at han hadde et nytt prosjekt på gang "I form med Cornelis" hvor han var på utkikk etter noen han kunne følge tett opp for å inspirere Norge til å bli en sunnere nasjon, forteller Enge.

- Jeg er veldig opptatt av helse og trening, syntes prosjektet hans hørtes veldig interessant ut. Jeg sendte inn en søknad.

Randi Annette Enge forteller at hun ikke hadde trodd at hennes søknad til Cornelis Elander, ville bli trukket ut av blant flere hundre andre søkere. Foto: randiannette.blogg.no

Skreddersydd program

Etter noen uker fikk Randi Annette svar.

Hun og to gutter var blitt plukket ut til å få et skreddersydd trenings- og kostholdsprogram av kjendistreneren.

Elander er programleder og personlig trener. Han kommer opprinnelig fra Oslo, men bor og jobber i dag for det meste i New York og Los Angeles, og skal ha trent kjendiser som Justin Timberlake, Jessica Biel og Hilary Swank.

- Det var hundrevis av søkere, så jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg fikk mailen, forteller en glad Randi Annette.

- Det var utrolig artig å få beskjed at jeg får være en av de Cornelis skulle trene og følge opp i til sammen tolv uker. Jeg er takknemlig for muligheten.

Bygger muskler

I midten av november startet det hele.

Randi Annette trente mye fra før av, så hennes mål var å bli sterkere, bygge muskler og bli mer markert.

I tillegg til å få sin egen trenings- og kostholdsplan, har Randi Annette jevnlig Skypet, sendt meldinger og snakket over telefon med Cornelis som befinner seg i USA.

Kostholdsprogrammet hun fikk av kjendistreneren, var ikke så veldig ulikt det hun hadde hatt selv.

- Ikke at jeg har hatt en plan direkte, men jeg har brukt mine erfaringer og det jeg har forstått er bra å spise når jeg trener såpass mye som jeg gjør.

Randi Annette trente mye fra før av, så hennes mål med hjelp fra Cornelis Elander, var å bli sterkere, bygge muskler og bli mer markert. Foto: randiannette.blogg.no

Viljestyrke

Randi Annette forteller at det likevel har kostet henne viljestyrke å følge kostholdsprogrammet.

- Særlig for ei som er skikkelig svak for melkesjokolade, ler hun hjertelig.

Randi Annette forteller at hun gikk i nesten fem uker uten å røre noe, men at hun sprakk i jula, etter å ha vært på tre julebord uten å røre verken julemat og alkohol.

Alkohol har hun ennå ikke rørt, sier Randi Annette, - da er det er verre med den sjokolade. Heldigvis har litt mørk sjokolade vært ok.

Randi Annette forteller at i respekt for Cornelis og den muligheten hun har fått, har gått inn for å gjøre prosjektet ordentlig.

- Jeg har lagt sjela mi dette og det hadde vært å kaste bort både tid og resultater ved å spise feil eller drikke alkohol. Jeg får heller unne meg litt ekstra i februar.

Randi Annette forteller at treningsprogrammet Cornelis har laget til henne har bestått av mye blodslit og forferdelig tunge løft. - Men det har ført til at jeg har doblet antall kilo på noen av øvelsene. Det er utrolig gøy å se at jeg ligger på lik linje med mange av guttene på treningsstudioet. Foto: randiannette.blogg.no

Blodslit og tunge løft

Randi Annette trener fem dager i uka, hun elsker å konkurrere og utvikle seg selv.

- Kampsporten Ju Jitsu har jeg trent i snart ni år og der jeg har brunt belte. Jeg har inn i mellom vært vekk på grunn av skader, men nå har det vært Ju Jitsu en til to ganger i uka, og styrketrening.

Randi Annette forteller at treningsprogrammet Cornelis har laget til henne, er litt annerledes enn det hun har gjort tidligere på egen hånd.

- Treningen har bestått av mye blodslit og forferdelig tunge løft, som har ført til at jeg har doblet antall kilo på noen av øvelsene. Det er utrolig gøy å se at jeg ligger på lik linje med mange av guttene på treningsstudioet. Det er klart jeg blir stolt av meg selv da.

Den nye treningsopplegget har allerede gitt synlige resultat, slår Enge fast, og endringene har hun dokumentert med bilder underveis i prosjektet og via sin blogg randiannette.blogg.no.

- Det er artig å se framgangen min og at jeg har fått mer muskler på kroppen.

Ligger hardt arbeid bak

Men å stå fram i bloggen sin og fortelle om treningen, har også medført negative kommentarer.

- Jeg har fått kommentarer på at jeg former kroppen min på en mindre pen måte, etter at jeg har fått mer muskler på kroppen.

Men selv er Randi Annette godt fornøyd.

-De negative kommentarene gjør bare at jeg får lyst til å fortsette. De som trener mye og vil oppnå resultat, vet hvor mye arbeid som ligger bak. Dette prosjektet gjennomfører jeg for å bevise ovenfor meg selv om at alt er mulig, bare man vil det nok. Pluss litt til.

Den nye treningsopplegget har allerede gitt synlige resultat, slår Enge fast, og endringene har hun dokumentert med bilder underveis i prosjektet og via sin blogg. Det har medført at hun har fått en del negative kommentarer. Foto: randiannette.blogg.no

Kroppspresset

Det er for tiden mye snakk om kroppspress blant unge. Hva tenker du om det?

- Jeg tenker som så, at vi alle er forskjellige og har ulike interesser, og det må vi kunne respektere. Som person er jeg ikke hysterisk i forhold til hva jeg spiser og normal når det kommer til vekt, men jeg liker å utfordre og teste meg selv med tanke på trening og kosthold. I tillegg gir det meg mye å blogge og kunne inspirere andre.

Enge sier at hun er åpen og ærlig i bloggen sin.

- Jeg har aldri lagt skjul på det, når jeg har droppa trening eller jeg har skeia ut i forhold til mat. Samtidig er jeg også veldig opptatt av å få fram i bloggen min at treningsopplegget jeg kjører, det gjør jeg for min egel del. Jeg oppfordrer ikke alle andre å gjøre det samme som meg.

Sulten på å fortsette

Randi Annette har bodd i Trondheim siden i 2005 og jobber i det daglige som frisør, - men en deltidsjobb innen trening hadde nok vært midt i blinken for meg, smiler hun.

Enn så lenge er det treningsopplegget med Elander som er fokuset til den unge mausundværingen.

- Jeg kjenner at jeg ikke har lyst til å stoppe når dette er over i februar. Så det spørs om det blir en ny utfordring etter hvert, smiler Randi Annette Enge.

- Hva det blir, vet jeg ikke. Men jeg er sulten på å fortsette.