I kveld var det premiere på den nye James Bond-filmen "Spectre".

I anledning premieren ville Frøya kino gjøre ekstra stas på publikum, og inviterte til premierefest med "chamagne", musikk og oppfordret folk til å kle seg ut.

- Mange er store tilhengere av James Bond, og fredagens premiere blir en flott opplevelse. Derfor stiller vi med bl.a. champagne til premieren, lovete kinosjef Jan Elven.

Mange tok oppfordringen og kom i dress, flotte kjoler og andre mer kreative utkledninger som pistoler i håret og Frøya skolekorps hadde øvd inn filmmusikk til kvelden.

Kom i sølvjakke

Anette Hammervold og Åsmund Ingar Hammervold vakte spesiell oppmerksomhet da de entret det røde teppet.

- Du hadde bare en sølvfarget James Bond-jakke liggende i skapet?

- Ha- ha! Ja, jeg hadde faktisk det. Vi hadde James Bond-party 7. juli i 2007. Som starta klokka sju minutter over sju, selvsagt.

Hammervold forteller at hun har sett alle Bond-filmer og noen av dem flere ganger.

- Det er stemninga og musikken jeg liker spesiellt godt. Det er jo unaturlig alt han klarer å få til og likevel er det liksom ikke helt det. Det er en helt spesiell stemning i disse filmene. Det er bare kult!

Åsmund Ingar Hammervold, alias James Blond som han blir presenter som, er enig.

- Det er veldig fengende. Biler, damer og action som stilen til James Bond, er vel noe de fleste gutter kunne tenkt seg.

Lekegevær

Bjarne Sørdal(17) kom oppdressa og med et lekegevær i hånden.

- Burde det ikke være en pistol?

- Jo men småbrødrene mine hadde ikke det. Da fikk denne duge, smiler Sørdal som liker filmene selv om han ikke vil kalle seg en utprega Bond-fan.

- Jeg har sett de nyeste filmene, og bestmor hadde VHS-filmer av de gamlere, så jeg har sett noen av dem også. Jeg liker sjangeren action ganske godt, og i Bond-filmene er det mye skyting og action.

Christian Sande(17) er enig.

- Jeg har også sett de nyeste og liker James Bond veldig godt. Det er nok fordi han er en figur som er veldig godt likt at de kan lage så mange filmer om han, sier Sande før de går inn i en full kinosal for å se om den nyeste føyer seg i rekken over gode filmopplevelser.