Det var tirsdag denne uken at den kriminelle gjengangeren forhåpentligvis har gjort sitt siste innbrudd på Hitra og Frøya for en god stund.

- Han lå og sov i et feriehus på Hitra, da noen venner av huseierne tilfeldigvis så at ei rute var knust. Da de gikk inn og sjekket, fant de mannen sovende i ei seng. De kontaktet politiet, som kjørte mannen til Trondheim, der han ble fremstilt for varetektsfengsling ved Sør-Trøndelag tingrett, forteller lensmann Per Christian Stokke.

- Ønsker fengsel fremfor samfunnstraff

Mannen er tidligere kjent for politiet etter at han har begått innbrudd i en rekke forretninger, hus og hytter i øyregionen, der han har vært på jakt etter alkohol. Han har tidligere avtjent flere perioder med samfunnstraff. Bare i år har mannen fått to dommer på seg for innbrudd og tyveri, og har samlet opp tilsammen ti måneders samfunnstraff, subsidiært fengsel.

- Mannen har begått nye forhold etter samfunnstraff og har vist at han ikke vil endre seg. Vår jobb er å skape trygghet i samfunnet og vi vil ikke site og se på at han begår nye innbrudd. Derfor ønsker vi at han skal sone i fengsel fremfor samfunnstraff, sier Stokke.