- Vi er 50 kursdeltakere og rundt 30 kursholdere, fra RødeKors region Midt-Norge, som alle stiller opp frivillig på fritiden. Det skalholdes forskjellige kurs, blant annet i søk og redning, både på land og påvann. I tillegg blir det kurs i organisering av kommandoområdet, oginstruktørkurs. Det er mange år siden det er holdt et regionalt kurs av dennetypen i Midt-Norge, så det er et stort løft for kompetansehevingen i regionen,sier Johannes Moxness, leder i Sør-Trøndelag Røde Kors hjelpekorps.

- Vil vises i terrenget

Folk i området vil sikkert legge merke til kursdeltakerne.

- Kurs-aktivitetene vil pågå  fra torsdag kveld til søndag, og det vil vises at vi er iterrenget, på veien og på vannet. Vi kommer til å være uniformerte og godtsynlige. Fredag kveld vil Seakingen delta i øvelsen, så det vil bli noehelikoptertrafikk da. forteller Moxness.

Fjellværøya har alt som skal til for å arrangere slike kurs.

- Når vi tenker på vår region så er det en stor kystlinje,og vi har valgt Fjellværøya fordi vi da har mulighet for å holde kurs på bådevann og land samtidig, sier Moxness.

- Bygger dusj i siloen

Anne Brit Berg ved Fjellvær Gjestegård er klar til å ta imot det uvanlige besøket.

- Vi har ikke plass til så mange folk inne, og etfemti-talls personer skal ligge i telt på området. Så nå har vi jobbet forfullt med å bygge ekstra dusjer og klosett i siloen til de kommer, fortellerBerg.