For omlag halvannet år siden møtte Mia Johanne Kofoed fra Hitra de verdensberømte stylistene Trinny Woodall og Susannah Constantine. Bakgrunnen var opptak til den populære tv-serien "Trinny og Susannah - oppdrag Norge". Nå er programmet endelig klart for sending, forteller Mia.

- Nå kommer det endelig på lufta etter veldig mye venting og utsettelser. Jeg har fått så fryktelig mange spørsmål fra folk om når det kommer på tv. Både kjente og «ukjente» har spurt meg mye. Uansett; torsdag kl 21.30 kommer det, på kanalen FEM, forteller hun.

Åpenhjertig

Lokalavisa møtte den gang 24 år gamle Mia Johanne rett etter tv-opptakene høsten 2013. Mia Johanne fortalte da åpenhjertig om bakgrunnen for hvorfor hun meldte seg på tv-serien.

Egentlig kommer Mia til avisa for å fortelle om det spesielle møte med Trinny og Susannah. Men etter hvert som Mia begynner å fortelle kommer historiens kjerne også til overflaten.

– Jeg har ikke vært normalvektig siden jeg var født, og dette har gjort selvbildet mitt veldig dårlig, sier Mia og man kan se i øynene hennes at hun mener alvor.

Nok var nok

For drøye to år siden var nok nok. Da tok Mia grep om livet som viste seg å kunne bli så mye mye bedre. Uten spor av ekstremisme tok hun enkle grep om overvekten som umiddelbart viste seg å ha god effekt.

– Jeg begynte å spise litt mindre og begynte å bevege meg mer. Jeg tenkte, har jeg virkelig lyst på den maten der, eller kan jeg la det være? Samtidig begynte jeg å gå, og etter en stund føltes det riktig å begynne å løpe, forteller Mia.

Angrer ikke

Snuoperasjonen viste seg å ikke være så vanskelig som først ventet. Kiloene rant av, og etter en stund kunne også Mia velge klær i ordinære klesbutikker, noe hun ikke hadde kunnet gjøre på lenge. Men på spørsmål om hun angret seg for at hun ikke hadde gjort grepene tidligere, er 24-åringen klar i sin tale.

– Jeg var ikke moden for å gjøre endringene tidligere, men med ett føltes det helt riktig å gi det et forsøk. Jobben sitter i hodet, resonerer Mia Johanne.

Fikk hjelp av Trinny og Susannah

- For meg var det ikke så vanskelig å gå ned i vekt som først ventet, men jeg vil heller ikke si at slike endringer er lett. For det kan være mange som gjentatte ganger har prøvd å tatt grep om overvekt uten hell. Det er så individuellt hva kroppen er klar for. Men jeg var heldig og hadde en kropp som responderte positivt på endringa umiddelbart.

I dag er det lite ved Mia som vitner om verken overvekt eller dårlig selvbilde. Hun er utadvendt, og har en figur som nok skulle få tilgang på klær i en hvilken som helst klesbutikk. Men når man aldri har vært vant til å pynte seg var det godt å få litt profesjonell hjelp til en final touch på mesterverket.

– Trinny og Susannah var helt fantastisk dyktige og lærte oss at alle kan kle seg med sin kropp. Det finnes tolv forskjellige kropps-typer, så det er håp for alle, forteller Mia.

Skulle ikke gråte på TV

Før møtet med de to engelske stylistene hadde Mia ett prinsipp klart, hun skulle ikke gråte på TV. Når hun imidlertid stod face to face med duoen og skulle fortelle om sine egne endringer, kom tårene trillende likevel.

– Det ble så emosjonelt og rørende at jeg gråt og gråt. Kanskje var jeg en av de som gråt mest, smiler Mia. - Men det er jo først når man tør å vise at man er svak, at man virkelig er sterk, legger hun til.

Så lar vi det være siste ord sagt, som ei oppsummering på det viktigste grepet i livet, til en beintøff 24-åring.

Hun er å få se i Trinny og Susannahs TV-programmet “Oppdrag Norge”, et tårevått møte på kanal FEM.

– Jeg var ikke moden for å gjøre endringene tidligere, men med ett føltes det helt riktig å gi det et forsøk. Jobben sitter i hodet, resonerer Mia Johanne.